Ägglatte

Ägglatte

Inom LCHF är det väldigt vanligt att man dricker vad man kallar för fettkaffe, vilket är vanligt kaffe med extra tillsatt fett. Vanligtvis använder man grädde, smör och/eller kokosolja när man gör fettkaffe.

Jag är inte så förtjust i alltför mycket fett i kaffet, så jag har aldrig tyckt att fettkaffe låtit som något för mig. Det finns en annan variant som kallas för ägglatte och jag har tyckt att även denna låtit för magstark för mig, men nu har provat och ändrat åsikt. Ägglatte är jättegott!

Ägglatte

Såhär gör jag min ägglatte, som jag fått en riktig hang up på nu:

  • 1 kopp kaffe
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk kokosolja
  • 1 nypa kardemumma
  • 1 nypa kanel
  • 1 nypa äkta vaniljpulver

Gör såhär:

  1. Koka eller brygg kaffet som vanligt.
  2. Häll kaffet i en skål och knäck i ägget. Tillsätt kokosolja, kardemumma, kanel och vaniljpulver och mixa med en stavmixer tills det blivit lite skum på ytan.
  3. Häll upp i en kopp och servera direkt.

Detta är ett bra sätt att få i sig ägg om man tröttnat på ägg i stekt eller kokt form. Det är väldigt mättande och riktigt gott!

Ägglatte

Gillade du detta inlägg? Dela med dig till dina vänner!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

En kommentar om “Ägglatte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *