ekoista ett år

Bloggen 1 år

I början på mars var det ett år sedan jag startade denna blogg. Tänk vad tiden har gått snabbt och vad mycket jag faktiskt har hunnit med under det här året!

När jag startade bloggen var det bara ett roligt projekt att lägga lite tid på under min mammaledighet. Det kliade i fingrarna och jag vill bara GÖRA något som föll utanför ramarna för allt vad det innebär att ha hand om en bebis om dagarna. Jag var redan då intresserad av mat och att äta ekologisk mat som är fri från tillsatser, gluten, socker och mjölkprodukter. Ett annat intresse som hade kommit i och med att jag skaffade barn var intresset för ett giftfritt och plastbantat hem. Även träning och hälsa är stora intressen för mig.

Det jag gjorde vara att baka ihop alla de här ämnen i en klump och göra en blogg som handlar om allt jag var intresserad av. Efter att ha bloggat några månader kände jag att det inte riktigt blev helt bra. Det som var roligast var att blogga om mat och de flesta av mina inlägg var matrelaterade på något sätt. Trots att jag insåg det redan då fortsatte jag ett tag på de teman som jag hade bestämt men ungefär vid årsskiftet kom jag fram till att jag nog ändå ska fokusera på det som är roligast. Därför har jag nu blivit i stort sett bara en matblogg med fokus på naturlig mat fri från mjölk, gluten och socker.

Första året med bloggen

Första året med bloggen har varit väldigt spännande! Den första veckan hade jag 5-10 besökare om dagen men sedan började det plötsligt strömma in rätt mycket besök då ett av mina inlägg delades i grupper på Facebook. När nyheten om detta inlägg hade lagt sig lyckades jag behålla lite läsare ändå. Det var inga jättesiffror, men det var inte enbart 5-10 besökare om dagen. Jag fick snabbt respons på mina inlägg och när jag startade ett Instagramkonto fick jag mycket respons även där.

Under de första nio månaderna med bloggen var jag anonym och jag la varken ut bild eller mitt namn någonstans. Jag kände att jag ville se hur det gick med bloggen först och bestämma mig för om det överhuvudtaget var något jag ville fortsätta med. Under ett par månader funderade jag på om jag skulle visa vem jag var och till slut kom jag fram till att jag ville det.

Efter nyår var jag med i Aftonbladet och berättade om juicefasta och det var ungefär där jag började skriva ut mitt namn på bloggen och lägga ut bilder på min själv. Jag är inte en person som trivs framför kameran, men jag förekommer ändå på några bilder på bloggen och Instagram.

Första året med bloggen har alltså gått bättre än väntat och jag har hunnit med följande:

 • Publicerat över 170 inlägg.
 • Nominerats till en av 40 inspiratörer för hållbar livsstil av greenmatch.com. Detta tillsammans med flera andra fina och populära bloggar som Evelinas ekologiska, Kemikaliepappan, Naturligt snygg och Cecilia Folkesson.
 • Varit med i Aftonbladet och berättat om hur man genomför en juicefasta.
 • Skickat ut mitt första nyhetsbrev.
 • Publicerat ungefär 60 av mina egna recept.
 • Publicerat över 230 inlägg på Instagram och nått nästan 1700 följare.
 • Fått en logga som jag gillar jättemycket.
 • Fått jättemycket fin respons, bl.a. från några olika bloggare som jag ser upp till. Även familj, vänner och bekanta har peppat mig ända från starten, vilket betyder jättemycket!
 • Provat att äta strikt Paleo.
 • Provat att äta vegetariskt under en månad.
 • Lärt mig massor om att fota mat och utvecklats inom det.
 • Förutom alla recept har jag skrivit om sockerdetox, juicefasta, glutenfria mjölsorter, plastfri matförvaring samt bakning med naturlig sötning. Jag har också skrivit den personliga favoriten: en guide till hur man läser innehållsförteckningar.

Det roligaste med bloggen är att jag får skapa recept, fota mat och skriva om det jag älskar. Här är några av mina absoluta favoritrecept från det senaste året:

favoritrecept

Pizza på blomkålsbotten, våfflor med blåbärschiasylt och mangosorbet, chokladdoppade rawbollar med smak av lakrits och chokladsmoothie.

Bloggens framtid

Jag tror och hoppas att jag kommer kunna hålla motivationen för bloggen uppe ett tag till. Jag har massor av idéer och inspiration för vad jag skulle vilja göra – det gäller bara att hinna. Jag tror att intresset för den typen av kost jag förespråkar kommer att växa alltmer och jag hoppas då att fler kan hitta till min blogg. Jag älskar att kunna inspirera andra och göra något som jag känner att folk uppskattar!

Kommentarer

 1. Grattis till dig och din fina blogg!
  Vad du hunnit med under året! Jag har sagt det förut och säger det igen… Din blogg är mycket proffsig och du verkar otroligt driftig! Klart du ska fortsätta!
  Hoppas du hittar tiden, på ett eller annat sätt, för att utveckla dina idéer för bloggen!

  Fortsatt stort lycka till!

  /Birgitta

  1. Tack så mycket, Birgitta! Det är så roligt att höra att bloggen är uppskattad och det är ju det som driver mig till att fortsätta. Ibland är det svårt att hitta tid för bloggandet, men när motivationen är uppe löser det sig ändå!

   Såg du förresten att jag använde din fantastiska chokladkaka som är fri från gluten och socker till att göra dammsugare? Det kändes lite jobbigt att ha sönder kakan, men det var ju för en annan god sak i alla fall 🙂 Tack för ett superbra recept som kan användas till mycket!

   /Josefin

Kommentera