Bloggtorka, Italien och planer framöver

Bloggtorka

Jag har varit så inaktiv både på bloggen och Instagram på senaste! Jag har så mycket att blogga om, jag har en lång lista med inläggsidéer i mobilen, men ändå får jag någon form av idétorka när jag väl har tid att sätta mig och skriva ett inlägg. Ibland börjar jag på något inlägg, men sedan tänker jag ”näe, det här kan jag ju inte publicera” och det blir då aldrig mer än ett utkast. Av vad jag förstått på andra bloggar är detta väldigt vanligt, så jag har nog fått lite av en klassisk bloggtorka.

Förra veckan har det dessutom varit rätt mycket att stå i. Jag fyllde år och sedan åkte jag till Italien på konferensresa med jobbet. Det handlade ju förstås om roliga saker, men det fanns inte tid för så mycket annat.

Italien

I Italien har jag ätit så mycket god mat! Jag var orolig att det skulle vara krångligt att åka till landet där pasta och bröd är en självklarhet, men tanke på att jag inte äter gluten. Jag har inte provat äta gluten sedan årsskiftet så jag känner inte att jag vågar chansa och riskera att må dåligt om jag äter det. Under resan har det, trots min oro, gått väldigt bra och jag har alltid fått bra alternativ att äta. Jag har fått en hel del glutenfri pasta och glutenfritt bröd, vilket jag vanligtvis inte brukar äta, men det var så gott! Jag blev positivt överraskad att de hade så bra glutenfria alternativ i Italien.

Vi har ätit från en del bufféer där det funnits mycket att välja mellan och jag har frossat i färsk mozarella eftersom den är så himla god i Italien. Och de soltorkade tomaterna, olivoljan och alla andra ostar ska vi knappt prata om!

Tyvärr har jag inte fotat en enda maträtt på resan. Jag har inte heller fotat de fina dekorationerna som fanns på hotellet (vilket för övrigt var det finaste hotell jag någonsin bott på). De dekorerade med färska grönsaker, nötter, mandlar och frukt. Det stod stora hinkar fyllda med grönsaker framme och säckar fyllda med mandlar eller valnötter med skal. Såhär i efterhand känns det lite dumt, för det hade varit så fint att visa här på bloggen.

..och lite planer framöver

Nåväl, jag ville mest bara visa att jag lever trots min inaktivitet på bloggen. Jag har också lite planer på nya inlägg att skriva.

Jag hoppas på att kunna fota några bilder i helgen. Jag fick ett stativ och reflexskärmar i födelsedagspresent, så jag är verkligen peppad på att prova dessa och se hur de kan hjälpa mig att få till bättre bilder.

Jag har redan börjat fila på ett inlägg med tips på hur man kan göra för att äta nyttig, god och hemlagad mat i vardagen. Om du känner att det är svårt att få ihop matlagningen under vardagarna ska du definitivt hålla utkik efter detta inlägg!

Gillade du detta inlägg? Dela med dig till dina vänner!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

2 kommentarer om “Bloggtorka, Italien och planer framöver

 1. Bloggtorka drabbar nog som sagt alla bloggare titt som tätt. Och har man en massa idéer till inlägg verkar det ibland ha en tendens att hämma en, man vet inte i vilken ände man ska börja, man vill ju blogga om allt, typ nu 😉 och så blir det istället en blackout.
  Tips på bra mat i vardagen tas tacksamt emot :) Där om något blir det idétorka emellanåt…

  Allt gott!

  / Birgitta

  1. Det har jag faktiskt aldrig tänkt på, men det stämmer ju! Ibland har jag så många idéer att välja mellan att jag inte kan välja någon. Jag kanske kan prova att lägga listan åt sidan en stund och se vad som händer med bloggtorkan då :)

   /Josefin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *