Blomkål- och vitkålstortillas

Blomkål- och vitkålstortillas

Förutom paj, mos och pizzabotten finns det ännu en sak man kan göra med blomkål: tortillas. Jag testade ta det steget längre och göra även med lite vitkål i. Det blev bra bortsett från att de gick sönder ganska lätt. Jag utgick från ett recept från PaleoLeap.

Blomkål- och vitkålstortillas

Till mina tortillas stekte jag lite grönsaker i min hemmagjorda tacokrydda och gjorde lite avokadoröra till. Jag rullade ihop allt i tortillan tillsammans med ett blad romansallad. Det blev en god och spännande, lite alternativ taco.

Blomkål- och vitkålstortillas

6 st tortillas:


 • 500 g blomkål
 • 300 g vitkål
 • 2 ägg
 • 1 tsk oregano
 • salt och peppar

Gör såhär:

 1. Sätt ugnen på 250 grader.
 2. Riv blomkål och vitkål på ett rivjärn eller kör i en matberedare så att det blir till ett fint ris. Lägg allt i en skål och kör i micron 5 min, alternativt koka i en kastrull med vatten i 5 min. Låt svalna.
 3. Lägg ett par dl av kålen i mitten av en ren diskhandduk. Vik in kanterna och pressa ordentligt så att så mycket vätska som möjligt silas genom handduken. Lägg över i en skål och upprepa med ytterligare lite till av kålen. Fortsätt tills all kål är silad.
 4. Blanda kålen med ägg, oregano, salt och peppar.
 5. Dela degen i sex bollar och platta ut dem till platta tortillas på en plåt med bakplåtspapper.
 6. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Vänd på dem och grädda sedan i ytterligare 5 minuter.
 7. Låt svalna innan servering.

Blomkål- och vitkålstortillas  


Kommentera