Chiapudding med granatäpple och mandelspån

Chiapudding med granatäpple och mandelspån

Chiapudding kan vara riktigt gott, men jag har lite svårt att vänja mig vid de puddingar som har mjölk som bas. Därför har jag tagit fram ett recept på en lite annorlunda chiapudding med granatäppeljuice.

Det går snabbt och enkelt att göra om man fuskar lite och använder färdig juice. Det blir dock ännu nyttigare och godare om man har möjlighet att pressa egen granatäppeljuice i en råsaftcentrifug. I det här receptet utgår jag från färdig juice.

Chiapudding med granatäpple och mandelspån

Chiapudding med granatäpple och mandelspån, 2-3 portioner


  • 2 dl granatäppeljuice (jag använde Paulúns Superjuice med granatäpple och hallon)
  • 3-4 msk chiafrön
  • 1/2 granatäpple
  • mandelspån
  • turkisk youghurt eller kokosgrädde

Blanda samman granatäppeljuicen och chiafrön med en gaffel. Ställ den blivande puddingen kallt i några timmar så att den får stelna, gärna över natten. Rensa kärnorna från granatäpplet. Ät chiapuddingen med turkisk youghurt eller kokosgrädde och toppa med granatäppelkärnor och mandelspån.

Hoppas det smakar!

Tips på hur du rensar granatäpplet.

Skär av toppen och botten på äpplet, men bara en liten bit så att du inte skär av några kärnor. Skär ett litet snitt rakt över ovansidan av granatäpplet och bryt sedan upp det med fingrarna. Bryt halvan i mindre bitar och plocka ur kärnorna med fingrarna. Försök att få med alla kärnor men undvik det vita skalet som finns inuti (det är väldigt beskt). Jag brukar skala över en djup skål. Ett alternativ är att slå på det delade granatäpplets skal med en träslev eller att skala under vatten.


Kommentarer

  1. Pingback: Chiapudding tricolore – flera lager av supermat - Ekoista

Kommentera