Chokladbollar med nötsmör

Chokladbollar med nötsmör

Rawbollar är väldigt gott, men om man vill komma närmare ”riktiga” chokladbollar är dessa chokladbollar med nötsmör snäppet bättre. Nötsmöret gör att de får en väldigt fyllig smak och de får en mjuk och nästan krämig konsistens.

Om man vill imponera på personer som vanligtvis inte äter sockerfritt är dessa chokladbollar ett säkert kort!

Chokladbollar med nötsmör

Ca. 15 chokladbollar:

  • 100 g rumstempererat smör
  • 8 dadlar
  • 1 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 msk jordnötssmör eller mandelsmör
  • 1 1/2 msk kakao
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver
  • 1/2 dl kokosflingor

Gör såhär:

  1. Mixa smör och dadlar till en slät massa.
  2. Tillsätt mandelmjöl, jordnöts- eller mandelsmör, kakao och äkta vaniljpulver. Mixa tills allt blandats väl.
  3. Forma till bollar och rulla i koksflingor. Förvara svalt.

Chokladbollar med nötsmör

Chokladbollar med nötsmör

Gillade du detta inlägg? Dela med dig till dina vänner!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

6 kommentarer om “Chokladbollar med nötsmör

    1. Man kan använda ghee om man äter det. Annars går det använda kokosolja men då får man nog ta lite mindre och ändra proportionerna på de andra ingredienserna lite. Har inget bra recept på hur man kan få till det bra med kokosolja istället ännu, tyvärr.

      /Josefin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *