Fetaostfylld kycklingfilé med ugnsbakade tomater

Fetaostfylld kycklingfilé med ugnsbakade tomater och tomatsmör

Det är väldigt sällan vi äter kyckling nu för tiden. Jag tycker det lätt kan bli lite torrt och trist. Att fylla kycklingfilé kan råda bot på detta och om man dessutom gör ett gott tomatsmör att ha på blir den genast mycket mer spännande. I detta recept har jag gjort fetaostfylld kycklingfilé med ugnsbakade tomater och tomatsmör. En riktigt läcker rätt!

Fetaostfylld kycklingfilé med ugnsbakade tomater

Fetaostfylld kycklingfilé med ugnsbakade tomater

Fetaostfylld kyckling:

  • 850 g kyckling
  • 150 g fetaost
  • 3 msk pesto (gärna hemmagjord)
  • salt och peppar
  • smör eller kokosolja till stekning

Ugnsbakade tomater:

  • 4 tomater
  • 250 g cocktailtomater
  • 1/2 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk basilika
  • salt

Tomatsmör:

  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 msk tomatpuré
  • ca. 8 kalamataoliver
  • 1 msk basilika
  • salt

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Börja med tomatsmöret. Hacka oliverna i små bitar. Mixa smöret med tomatpuré, basilika och salt. Blanda i de hackade oliverna och lägg sedan ut smöret på en bit plastfolie och rulla ihop till en korv. Lägg in i frysen tills det stelnat. Det går också att spritsa eller klicka ut till små toppar på ett bakplåtspapper ifall man inte vill använda plastfolie.
  3. Skär tomaterna i klyftor och coctailtomaterna i halvor. Skiva rödlöken. Lägg tomater och lök i en ugnssäker form och häll över olivolja, basilika och salt. Rör om och rosta i ugnen i ca. 30 minuter.
  4. Smula fetaosten och blanda med peston. Blanda om ordentligt.
  5. Skär ett snitt på längden i varje kycklingfilé och fyll med fetaostblandningen. Fäst med tandpetare så att osten inte trillar ut.
  6. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingfiléerna i smör eller kokosolja på båda sidorna så att de får en gyllenbryn yta. Lägg dem i en ugnssäker form och ställ in  ugnen tills de blivit genomstekta, ca. 20-30 minuter.
  7. Servera kycklingfiléerna tillsammans med de ugnsbakade tomaterna och ruccola. Lägg 1-2 skivor tomatsmör på varje kycklingfilé precis innan servering så att det smälter övre kycklingen.

Fetaostfylld kycklingfilé med ugnsbakade tomater

Gillade du detta inlägg? Dela med dig till dina vänner!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

En kommentar om “Fetaostfylld kycklingfilé med ugnsbakade tomater och tomatsmör

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *