julstämning

Försök till att komma i julstämning

Imorgon är det redan tredje advent och  julstämningen borde vara på topp vid det är laget, men jag har inte riktigt fått så mycket julstämning ännu. Jag har julpyntat lite hemma, men jag har inte speciellt mycket julpynt och tyckte inte att det var någon idé att köpa nytt i och med att vi inte ska fira jul hemma i år.

Jag hittade i alla fall en julkruka på Erikshjälpen som jag planterade tre hyacinter i. Den får stå framme på köksbordet och förhoppningsvis får jag lite mer julstämning snart.

Julplantering

Jag har även gjort iordning en adventsljusstake, gjort saffranssmoothie och bakat lite sockerfria pepparkakor och saffransmuffins. Jag brukar ha samma adventsljusstake varje år och byter inte ens ut ljusen till nya. Ofta åker den inte fram förrän det är dags att tända tredje ljuset. Jag är aldrig speciellt snabb med att få julstämning eller börja julpynta.


Adventsljusstake

Sockerfria pepparkakor och saffransmuffins

 

pepparkakor och saffransmuffins
Saffransmoothie

Jag har även försökt ta bilder på min son för att kunna skicka julkort, men det är inte lätt att få en 1,5-åring att fastna på bild. Han smet mest bara iväg med gåvagnen. Det känns så konstigt att försöka ta julkort när gräset fortfarande är grönt, inte så mycket julstämning där inte! Idag ska vi gå på julmarknad och kanske kan det ge lite mer julkänslor.

Hur gör ni för att komma i julstämning?

Julfotografering
Julfotografering

Kommentera