Fräsch och somrig hallon- och päronjuice

Fräsch och somrig hallon- och päronjuice

Nu var det ett tag sedan jag bloggade, så jag får börja med att be er trogna läsare om ursäkt för det. Jag har haft rätt fullt upp på senaste och har helt enkelt inte hunnit med att skriva alla inlägg som jag egentligen har lust att skriva.

Dessutom har jag genomfört en juicefasta under några dagar. Jag gjorde den för att jag känt mig trött, hängig och uppsvälld och ville helt enkelt prova om det kunde få mig att må bättre. Jag gick in i fastan med låga förväntningar på att jag faktiskt skulle klara det, men jag tog mig igenom den. Visserligen gjorde jag på mitt eget sätt och tog en smoothie då och då, men jag är ändå nöjd över att jag klarat det. Och jag mår bättre! Jag kommer att berätta mer om juicefasta i ett annat inlägg, vilket jag ska skriva så snart jag hinner.

Som kompensation för min frånvaro ska jag inom kort lägga upp en del recept på juicer och smoothies som jag har druckit under min fasta. Här börjar jag med ett recept på en riktigt fräsch och somrig hallon- och päronjuice. Den passar perfekt som en alkoholfri sommardrink en varm dag eller som sött vardagslyx när man vill unna sig något gott.


Hallon- och päronjuice

 

Ingredienser:

  • 1 päron (eller ca. 1,5 dl päronjuice)
  • 1/2 apelsin (eller ca. 1 dl apelsinjuice)
  • ca 1 dl hallon (eller ca 1. dl hallonjuice)
  • några myntablad

Gör såhär:

  1. Pressa päron och apelsin i råsaftcentrifug. Det går också bra att mixa päronet riktigt ordentligt med lite vatten och sedan sila ut juice genom en nötmjölkspåse eller en fin sil. Apelsinen kan pressas med citruspress.
  2. Koka hallon med lite vatten tills de blir mjuka. Sila och spara juicen.
  3. Kör de tre olika juicerna tillsammans med mynta (och eventuellt lite is) i en mixer.
  4. Servera!

Jag kan inte garantera att resultatet blir lika bra om man använder färdiga juicer, men det kanske är värt ett försök!


Kommentarer

  1. Oj, så fräscht det låter, och gott! Här är det fritt fram med säsongens bär och frukter. Jordgubbar, björnbär, hallon, rabarber, blåbär m.m.

Kommentera