SONY DSC

Hasselnötskakor utan tillsatt socker

Inlägget innehåller produktprover från laplandecostore.se. Läs mer.

Tidigare under våren bakade jag sockerfria chokladbiskvier som blev väldigt lyckade. Jag har också gjort små hasselnötskakor enligt samma recept som botten på chokladbiskvierna, men med skillnaden att jag använder hasselnötter istället för mandel. Dessa kakor är väldigt enkla att göra och får en rik smak av hasselnöt. Det blir en riktig höjdare!

Här har jag bakat dessa hasselnötskakor och lagt upp i en LunchBots, en matlåda i rostfritt stål som kommer från Lapland Eco Store. Det är en stilren och snygg, giftfri matlåda som fungerar utmärkt till att förvara småkakor eller annat gott i. Receptet på kakorna hittar du nedan.

Hasselnötskakor

Ca. 15 hasselnötskakor:

  • 6 färska dadlar
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver
  • 2 msk vatten
  • 1 äggvita
  • 2 dl hasselnötsmjöl
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kärna ur dadlarna och mixa dem tillsammans med vaniljpulver och vatten så att det blir en jämn och slät massa.
  3. Vispa äggvitan med en elvisp så att den blir till ett hårt skum (ungefär som när man gör maränger).
  4. Blanda försiktigt äggvitan med hasselnötsmjölet och dadelblandningen. Försök att inte röra för mycket så att äggvitan tappar sin fluffighet.
  5. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna.

Hasselnötskakor

Hasselnötskakor

Gillade du detta inlägg? Dela med dig till dina vänner!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *