Hemmagjorda chokladglassar

Hemmagjorda, sockerfria chokladglassar

Jag har länge velat prova på att göra egna glassar på pinnar och har under en tid spanat in glassformar i rostfritt stål som finns att köpa på bl.a. Lapland Eco Store. Förra veckan gjorde jag äntligen en beställning och i helgen kunde jag inte låta bli att prova göra mina första glassar. Receptet är ungefär samma som en utav mina smoothies jag brukar göra, men med några små förändringar.

Om man inte har glassformar går det också att göra glassar i små glasburkar eller koppar med en glasspinne i. Resultatet blir detsamma, men formarna ger glassarna en fin form och det följer dessutom med ett litet ställ så att det är enkelt att ställa in dem i frysen. Smart! Jag kände dock att glassformar var en bra investering för mig då jag tror att jag kommer att göra glass då och då. Speciellt i sommar kommer jag nog att testa göra en del roliga glassorter.

Glassarna blev, enligt mig, supergoda. De var lite annorlunda i konsistensen jämfört med vanlig glass, men jag tyckte inte det var något större problem. Receptet hittar du nedan, men först tänkte jag läska med två bilder till.

SONY DSC

SONY DSC

Glassarna är dekorerade med sockerfri choklad och krossade, frystorkade jordgubbar. Ni som följt mig ett tag kanske känner igen chokladen, som är samma som i mina chokladbräck.

5-6 glassar:

  • 2 bananer
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1,5 msk mandelsmör eller jordnötssmör
  • 1,5 msk kakao

Gör såhär:

  1. Mixa alla ingredienser till en slät konsistens i en mixer eller matberedare.
  2. Häll upp smeten i glassformar och frys in.

Sockerfri choklad:

  • 1 msk mandelsmör eller jordnötssmör
  • 1 msk kokosolja
  • 1/2 msk honung
  • 1/2 msk kakao
  • 1/2 krm äkta vaniljpulver
  1. Smält alla ingredienser på svag värme i en liten kastrull.
  2. Rör ordentligt tills det blir en slät och klumpfri chokladsmet.
  3. Låt svalna något.

Jag frös mina glassar över natten och tog därefter ut glassarna ur formarna. Jag doppade formarna snabbt i lite ljummet vatten för att få dem att lossna. När jag fått loss alla glassarna la jag dem på ett fat och garnerade med choklad och frystorkade jordgubbar och sedan la jag in dem i frysen igen. Glassarna blev lite hårda. Därför är det bra att ta ut dem ur frysen en stund innan de ska ätas.

SONY DSC

 

 

 

Gillade du detta inlägg? Dela med dig till dina vänner!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

En kommentar om “Hemmagjorda, sockerfria chokladglassar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *