Gröt med goda tillbehör

Ibland är gröt helt enkelt det bästa

Ibland, när man är sjuk, krasslig och har en sprängande huvudvärk är det lite jobbigt att laga mat. Då är gröt en enkel ersättare för måltiden man inte orkar göra. Sedan råkar ju gröt vara hur gott som helst, i alla fall med de rätta tillbehören.

Gröt med goda tillbehör

Jag hade en sjukdag och då gjorde jag lite gröt till lunch. Vanlig havregrynsgröt blir superlyxig med lite chokladsås, pumpakärnor, kakaonibbs och gojibär.

Chokladsåsen gör jag såhär:


  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 msk kakao
  • kokhett vatten

Jag blandar alla ingredienser och tillsätter vatten tills det får lagom konsistens. Jag börjar med ca. 2 msk vatten och häller sedan på lite i taget medan jag rör om i chokladsåsen.

Gröt med goda tillbehör


Kommentera