Inspirerande och vänskaplig gröt
Jag har alltid älskat gröt! Ett tag körde jag med den gamla klassikern havregrynsgröt till frukost varje dag och det är ju väldigt gott i sin enkelhet. Nu har jag fått upp ögonen för alternativa grötsorter och jag har insett att det finns hur mycket som helst som man kan göra gröt på.
Idag har jag testat att göra kokosgröt enligt recept i Friendly Food – Mat utan gluten, socker och mjölk av Hanna Göransson. Den är gjord på hirsflingor, vatten och kokos. Jag toppade den med jordnötssmör, chiasylt av blåbär (samma som jag hade till våfflorna), lite kokosflingor och rivet apelsinskal. I slutet slängde jag också på lite granatäpplekärnor och havremjölk. Det blev väldigt gott!
Nu är jag laddad med grötinspiration och är sugen på att hitta och skapa många fler spännande grötrecept. Det finns så många roliga tillbehör man kan ha på dessutom och jag skulle nog säga att tillbehören gör hela gröten.
Boken har för övrigt en hel del spännande recept precis i min smak. När jag tittar i den blir jag inspirerad att testa många fler nya och goda recept.
Kommentera