Teer från Beriksson

Joe’s tea – ekologiska och smakrika teer

Inlägget innehåller produktprover från beriksson.net. Läs mer.

För en tid sedan fick jag hem flera olika produkter att prova på från beriksson.net. En produkt jag fått mycket användning för är dessa ekologiska teer från Joe’s tea. Jag dricker ofta te och gillar att prova på olika goda och spännande smaker. Jag har ofta rätt många olika teer hemma för att jag ska få en bra variation och kunna välja den tesort jag är sugen på för stunden.

Joe’s tea erbjuder ekologiska premiumteer som är gjorda på rena och delikata ingredienser. Teerna förpackas i snygga och stilrena förpackningar. Jag har en hel del teer från Pukka och Clipper hemma, så jag älskar verkligen snygga förpackningar och ekologiska teer i spännande smaker. Joe’s tea känns som ytterligare ett utmärkt tealternativ!


Teer från Beriksson

Smakerna jag provat

Teerna från Joe’s tea finns i 11 olika smaker, både moderna och traditionella. Det finns både svarta, vita, gröna och röda teer att välja mellan och varje smak har dessutom ett fyndigt namn.

Jag fick prova smakerna Chocca-roo-brewSt Clements Lemon och The Berry Best. Jag fick även några mindre smakprov, men det är de första tre jag fått en större uppfattning om eftersom jag hunnit dricka dem flera gånger. Såhär beskrivs smakerna hos beriksson.net:

Chocca-roo-brew

Ekologiskt kakoa och vaniljte från London som vann guld i Great Taste Awards såväl 2013 och 2014. Rooibos är ett rött te utan tein (koffein).

Ingredienser: rooibos, vanilj, chokladbitar, naturlig chokladsmak, naturlig vaniljsmak.

St Clements Lemon

Ekologiskt te från London som 2014 vann guldpris på Great Taste Awards. St Clements lemon har en frisk, citrusig smak med fylliga apelsinskal, kryddig ingefära och mycket citrongräsaromer. Teet innehåller ingredienser från Ceylon, Sri Lanka.

Ingredienser: citrongräs, apelsinskal, ingefära, naturlig apelsin- och mandarinsmak.

The Berry Best

Ekologiskt te från London med ingredienser från Ceylon, Sri Lanka. The berry best har en härligt bärig och fyllig smak som passar lika bra som varmt te som till iste.

Ingredienser: hibiskus, pepparmint, hallon, jordgubb, blåbär, naturlig jordubbssmak, naturlig hallonsmak.

Teer från Beriksson

De olika tesmakerna tillsammans med Sachachoklad, kvalitetschoklad med hög kakaohalt från Kallari. Läs mer om chokladen här.

Mitt betyg

Mitt betyg av dessa teer får 4 av 5. Jag tycker att de är väldigt goda och smakrika, men det som det som drog ner betyget något var att det inte gick att använda samma tepåse flera gånger. När man låter teet dra släpper påsen ifrån sig mycket smak och färg i tevattnet, men det blir inte så mycket över om man vill ha en kopp till. Å andra sidan är det bra att påsen släpper ifrån sig ordentligt med smak och det är ju även det som gör att det smakar väldigt gott.

Såhär skriver beriksson.net om smaken:

”Det ekologiska teet kommer i 15 nedbrytningsbara pyramidbehållare gjorda av majsstärkelse, vilka gör att det släpps ut mer smak i brygden. Ingredienserna expanderar som ett bra te ska och det ger därför en god smak utan bitterhet.”

Det förklarar alltså upplevelsen om att tepåsen släpper ut väldigt mycket smak och jag kan verkligen hålla med om att smaken är god och inte bitter.

Av de smaker jag fick prova tycker jag att Chocca-roo-brew var godast. Jag älskar ju choklad och denna hade en mild smak av choklad med inslag av vanilj. Detta te kan jag verkligen rekommendera!

Var köper man Joe’s tea?

Joe’s tea går att beställa från beriksson.net, men det finns också en rad olika butiker över hela Sverige som säljer teerna. För att hitta den återförsäljare som är närmast dig finns en lista med återförsäljare på beriksson.net.

Teer från Beriksson

En kopp härligt te tillsammans med en sockerfri chokladbiskvi (se recept här).


Kommentera