Hamburgare med rödbetsketchup och chevréost

Kycklingburgare med rödbetsketchup och getost

Inlägget innehåller produktprover från beriksson.net. Läs mer.

Jag har fått möjligheten att prova på några olika produkter från beriksson.net, ett företag som säljer noggrant utvalda gourmetprodukter. De har många annorlunda och spännande produkter i fina förpackningar. En utav dessa är en rödbetsketchup från Foraging Fox som är precis vad det låter som – en ketchup gjord på rödbetor istället för tomat. Jag älskar rödbetor, så jag var verkligen jättenyfiken på denna ketchup!

Ketchupen är helt naturlig och fri från tillsatser och allergener. Den innehåller rårörsocker, så den är inte helt sockerfri. När det kommer till livsmedel som man tar väldigt lite av tycker jag inte att det är något problem att det finns lite socker i, så jag kände ändå att det var okej för mig.


Foraging Fox tillverkar bara denna ketchup och det känns som ett litet och personligt företag som drivs av Frankie och Desiree i Storbritannien. Ketchupen finns i två varianter: hot och original.

Här är en kort beskrivning om dem:

”Frankie och Desiree slutade på deras karriärsjobb i finansbranschen och bytte portföljer mot stekpannor. Nu vill de revolutionera ketchupens värld och frågar sig nu varför ketchup måste vara gjord på tomater?”

Kycklingburgare med rödbetsketchup och getost

Jag provade att äta ketchupen tillsammans med kycklingburgare, glutenfritt hamburgerbröd, getost, tomat, rödlök, ruccola och avokado. Receptet på det glutenfria hamburgerbrödet hittade jag på Birgitta Höglunds mat. Det innehåller bl.a. ägg, mandelmjöl och kokosmjöl, går jättesnabbt att vispa ihop och gräddas på 10 minuter. Självklart är det jättegott också, så det är ett riktigt toppenbröd!

Receptet på kycklingburgarna har jag nedan och tillsammans med rödbetsketchupen och chevréost blev dessa hamburgare riktigt goda! Ketchupen hade en ganska tydlig smak av rödbeta (vilket jag hade hoppats på) men var ändå lite söt så att det inte blir för mycket rödbeta. Den passade väldigt bra i detta recept.

4-5 kycklingburgare:

  • 500 g kyckling- eller hönsfärs
  • 1/4 tsk paprikapulver
  • 1/4 tsk vitlökspulver
  • salt och peppar
  • smör att steka i

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda färsen med kryddorna och stek i smör på medelvärme i ca. 5 minuter på varje sida.
  3. Ställ in burgarna i ugnen och låt stå tills de blivit genomstekta, ca. 15 minuter.

Hamburgare med rödbetsketchup och chevréost

Hamburgare med rödbetsketchup och chevréost


Kommentarer

  1. Pingback: Ekoista Blog - The Foraging Fox

  2. Pingback: Fredagsmys med bönchips och yuzujuice - Ekoista

Kommentera