Minipajer med avokado- och äggröra§

Minipajer med avokado- och äggröra

För några år sedan gjorde jag ofta nötiga minipajer som jag frös in och tog fram och värmde till mellanmål eller frukost. Oftast la jag även i lite bär i de små pajerna och det var verkligen gott! Här om dagen kom jag plötsligt ihåg de här små pajerna och bestämde mig för att prova göra dem igen. Jag kom inte ihåg exakt vad jag hade i, men mitt nya recept blev minst lika gott som originalet.

Här har jag fyllt pajerna med en avokado- och äggröra. Det blir ett riktigt gott och mättande mellanmål eller en bra frukost. De går till och med att använda som förrätt om man piffar till dem lite extra med t.ex. räkor.

Minipajer med avokado- och äggröra

10-12 minipajer:


 • 2 dl hasselnötter
 • 3 msk sesamfrön
 • 1/2 msk fiber husk
 • 1 ägg
 • 1 msk vatten
 • kokosolja

Gör såhär:

 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Mixa hasselnötterna till ett mjöl eller hacka dem väldigt fint.
 3. Blanda med sesamfrön, fiberhusk, ägg och vatten.
 4. Pensla bull- eller muffinsformar med kokosolja. Tryck ut degen i formarna så att det blir ett tunt lager deg på botten och kanterna. Ställ muffinsarna på en plåt. Använd gärna en muffinsplåt så att de får fin form när de är klara.
 5. Grädda i mitten i ugnen i ca. 15-20 minuter.
 6. Låt svalna och fyll med valfri fyllning.

Röran med avokado och ägg har min sambo gjort och det har jag tyvärr inte receptet på eftersom han inte mätt hur mycket han haft i av de olika ingredienserna. Den innehåller följande ingredienser:

 • Mosad avokado
 • Kokt, hackat ägg
 • Hackad rödlök
 • Majonnäs
 • Kryddor

SONY DSC

 


Kommentarer

 1. Pingback: Nyttig och mättande frukost - Ekoista

 2. Pingback: En helg med mycket god mat - Ekoista

 3. Pingback: Sockerdetox på mitt sätt - Ekoista

 4. Elisabeth

  Går det lika bra med färdigköpt hasselnötsmjöl som att mixa ned dem själv? Hur mycket ska man ta då? Lite mindre antar jag eftersom det fyller med i måttet med färdigt mjöl?

  1. Absolut går det bra med färdigköpt hasselnötsmjöl. Jag skulle nog prova ca. 1,5 dl och se om det blir bra konsistens. Det ska vara en ganska fast deg.

   /Josefin

Kommentera