Sockerfri morotskaka

Morotskaka

För ett par helger sedan testade jag göra en sockerfri morotskaka. Den var superenkel att göra och det gick snabbt, bara att mixa ihop alla ingredienser, forma till små kakor och äta direkt. En smart efterrätt eller nödfika om man vill ha något gott att bjuda på. Receptet räcker till fem små morotskakor, lagomt små munsbitar. Jag hittade receptet på Instagram @vegandrea, men gjorde en egen variant på glasyren.

Morotskaka:

  • 1 morot
  • 1 dl kokoschips eller kokosflingor
  • 6 urkärnade dadlar
  • 1/4 tsk kanel
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm mald ingefära
  • 1/2 krm mald kardemumma

Glasyr:

  • 1 banan
  • 2-3 msk cream cheese
  • 1/2 krm vaniljpulver

Gör såhär:

  1. Riv moroten. Mixa de övriga ingredienserna till kakan och blanda med den rivna moroten. Forma till små kakor.
  2. Mixa ingredienserna till glasyren och garnera kakorna med den.

 

Sockerfri morotskaka

Gillade du detta inlägg? Dela med dig till dina vänner!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *