Mugcake med chokladbitar

Mugcake med hackad choklad i liten gryta

Mugcake måste verkligen vara det enklaste och snabbaste fikat man kan göra. Det tar ju bara några minuter att göra, så himla smart! Jag har några olika recept på mugcake jag brukar använda, men förra helgen kände jag för att prova ha i lite chokladbitar i en utav mina vanliga mugcakes. Jag använde min chokladbräckschokladen, så egentligen har jag bara gjort en kombo av två saker jag brukar göra.

Jag såg att någon på instagram (minns inte vem) hade gjort en mugcake i en liten gryta, så jag var tvungen att testa göra samma sak. Det blev ju jättegulligt, eller hur?

Mugcake med chokladbitar

Om man inte har chokladen färdig innan tar denna mugcake en stund att göra. Chokladen behöver stå i frysen och stelna en stund innan man kan lägga den i smeten. det går givetvis att använda någon annan färdig choklad i denna mugcake.


En mugcake:

 • 1 banan
 • 2 dadlar
 • 1 ägg
 • 2 msk mandelmjöl
 • 1/2 tsk vaniljpulver
 • kokosolja

Choklad (räcker till fler än en mugcake):

 • 1 msk mandel- eller jordnötssmör
 • 1 msk kokosolja
 • 1/2 msk kakao
 • 1 tsk honung
 • 1/4 tsk äkta vaniljpulver

Gör såhär:

 1. Börja med chokladen. Lägg alla ingredienser i en liten kastrull och smält på svag värme.
 2. När allt smält samman, häll ut chokladmassan på en tallrik med bakplåtspapper på och ställ in i frysen. Låt stå i ca. 20 minuter.
 3. Mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare så att det blir en slät smet.
 4. Bryt bitar av chokladen och lägg i önskad mängd i smeten. Receptet ovan räcker till flera mugcakes.
 5. Pensla en mugg som rymmer minst 3 dl med kokosolja. Häll över smeten i muggen och kör i micron i 2 minuter på full effekt.

Kommentera