Good mood food

Nya, inspirerande böcker

För ett par veckor sedan fick jag två superfina böcker i present av min sambo:

Jag har redan rätt mycket böcker och kände att jag inte vill ha fler böcker om det inte är några jag verkligen vill ha. Därför fick jag själv välja två böcker jag tycker skulle passa mig och valet föll dessa. Jag har hunnit titta i dem lite och båda böckerna är superfina med många inspirerande bilder. Precis vad jag gillar!

Good mood food
Clean cooking

Clean cooking innehåller recept som är fria från gluten och mjölk, men fulla med näring och energi. Maten är ren och gjord på bra råvaror. I boken finns allt från recept på juice och smoothies till maträtter, men det finns också utrymme för dressingar och bakverk. En extra bonus är recept på Kvass, en fermenterad dryck från Ryssland som påminner lite om Kombucha som jag nämnt tidigare på bloggen.


Good Mood Food tar upp ett intressant ämne: att äta mat som påverkar humöret och välmåendet på rätt sätt. Här är hjärnan och humöret i fokus. Även maten i denna bok är fri från gluten, mjölk och tillsatt socker. Recepten är spännande och kreativa, en riktigt fin inspirationsbok!

Hemma har jag rätt mycket böcker framme. Jag har dels en bokhylla, men också tavellister där jag ställer fram böcker jag gillar eller håller på att läsa. Jag tycker att böcker är en fin del i inredningen, men samtidigt har jag mycket böcker hemma som jag aldrig tittar i och gärna skulle göra mig av med. Gammal kurslitteratur, exempelvis. Jag har försökt ge bort och sälja en del böcker, men jag tycker det är lite svårt hitta någon som vill ha eller köpa de böcker jag inte längre vill ha kvar. Därför får böckerna vara kvar och jag försöker att inte samla på mig alltför mycket nytt!

Bokinspiration

Bokinspiration


Kommentera