Semmeglass

Semmelglass

Nyhetsmorgon hade i fredags ett inslag där man visade hur man kan göra en semmelsmoothie. De marknadsförde smoothien som ett nyttigare alternativ till semla om man har ett behov av att äta en semla varje dag. Det kanske var en lite konstig anledning till att prova, men jag blev ändå sugen på att testa denna smoothie och se om den verkligen smakar som en semla.

Jag gillar idén med att göra ett alternativ som smakar som en semla men inte ser ut som en semla. Det finns ganska gott om recept på semlor som ser ut som vanligt men inte smakar så.

Semmelsmoothie

Smoothien blev väldigt god och jag passade också på att göra lite extra så att jag kunde göra glassar också. Jag frös helt enkelt bara in smoothien i mina glassformar i rostfritt stål och garnerade dem sedan med lite hemmagjord, sockerfri choklad och kokos.


Jag tycker de blev så fina och de smakade dessutom utmärkt! De var dock väldigt hårda när man precis tagit ut dem ur frysen, så det kan vara bra att ta fram dem en stund i förväg.

Semmeglass
Semmeglass

Receptet på semmelsmoothien finns på koket.se och där finns även klippet från nyhetsmorgon med. Mitt tips är att prova att göra både smoothie och glass så får ni själva avgöra vilket som blev godast!

Semmeglass

Semmeglass

 


Kommentarer

  1. Pingback: Smoothieglassar i olika färger - Ekoista

  2. Pingback: Semlor utan gluten och socker | Ekoista

Kommentera