Serranorullar med getostkräm

Serranorullar med getostkräm

Hoppas ni haft en trevlig Valborg! Vi var bara hemma och tog det ganska lugnt, men lagade en god trerätters middag. Till förrätt gjorde vi dessa serranorullar med getostkräm och åt tillsammans med oliver och vitt vin. Det blev en supergod förrätt med lite Italiensk känsla. Rullarna blev verkligen fantastiskt goda och det var nog tur att jag bara hade gjort sex stycken, annars hade vi nog ätit oss mätta på förrätten.

Till huvudrätt åt vi pulled beef som jag lagat i vår Crock pot, men det tänkte jag lägga ut senare. Nedan kommer receptet på serranorullarna.

Serranorullar med getostkräm

Serranorullar, 6 st:

  • 100 g serranoskinka (6 skivor)
  • 100 g getost
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 2 msk hackad, färsk basilika
  • salt och peppar

Gör såhär:

  1. Mosa getosten noggrannt. Tillsätt creme fraiche och mosa tills det blir en jämn kräm, så slät som möjligt.
  2. Tillsätt basilka och smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ut en klick av getostkrämen längst ut på kortsidan av en skinkbit. Fördela den jämt på längden och rulla sedan ihop skinkbiten. Upprepa med resten av serranoskinkan.
  4. Lägg upp snyggt tillsammans med basilika, coctailtomat och oliver.

Serranorullar med getostkräm

Rullarna fungerar perfekt som plockmat tillsammans med olika ostar eller som en lätt förrätt. 

Gillade du detta inlägg? Dela med dig till dina vänner!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

En kommentar om “Serranorullar med getostkräm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *