Sesamkex

Sesamkex

I helgen improviserade jag fram dessa goda och krispiga sesamkex. De blev ungefär som vanligt fröknäcke, men eftersom de innehåller kokosflingor, vaniljpulver och lite honung får de en sötare karaktär och blir lite mer som kex. De är goda att som snacks eller tillsammans med ost eller något annat gott pålägg. 

Sesamkex

1 plåt sesamkex:

  • 2 dl skalade sesamfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 msk fiber husk
  • 3,5 dl hett vatten
  • 2 msk kokosolja
  • 2 tsk honung (går att utesluta eller ersätta med annan, valfri sötning)
  • 2 tsk vaniljpulver

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Blanda sesamfrön med kokosflingor och fiber husk.
  • Lägg kokosoljan och honungen i det heta vattnet så att det smälter och blanda sedan vattnet med frö- och kokosblandningen.
  • Smaksätt med vaniljpulver och rör om ordentligt.
  • Bred ut kexsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Den ska vara ungefär 2-3 mm tjock så den kommer att täcka hela plåten. Se till att det blir så jämt som möjligt.
  • Grädda i ugnen i ca. 45 minuter. Ta ut och skär kexet i bitar med en kniv. Stäng av värmen på ugnen och låt sedan kexen stå i ugnen på eftervärmen med luckan på glänt.
  • Låt gärna kexen stå framme i rumstemperatur och torka lite extra om de fortfarande inte är hårda efter att ha stått i ugnen. Förvara sedan i en lufttät burk.

Sesamkex

Gillade du detta inlägg? Dela med dig till dina vänner!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *