Smoothieglassar

Smoothieglassar i olika färger

En av mina favoriter just ny är att göra smoothieglassar! Jag har publicerat recept på chokladglass och semmelglass tidigare och här har jag gjort flera olika glassar som jag dekorerat med sockerfri, hemmagjord choklad, kokos, frystorkade jordgubbar, bipollen och granatäpple.

Jag har gjort en mindre omgång av ett par olika smoothies och fryst in dem i glassformar i rostfritt stål som jag köpt på Lapland Eco Store. Det går också bra att göra en budgetvariant av glassformar genom att frysa in i små glas eller burkar och stoppa en glasspinne i. Då behöver man något som stöttar upp glasspinnen så att den förblir rak i glassen, så man får vara lite kreativ och använda vad man har hemma.

Smoothieglassar

Glassarna på bilderna är med choklad, jordgubb, blåbär och mango. Två av recepten på de smoothies jag utgått från finns redan på bloggen:


…eller varför inte använda någon av dessa?

Receptet på mangosmoothien jag gjort glass på är busenkelt! Ta bara lika delar mango och kokosmjölk, mixa och häll upp i glassformen. Det blir en riktigt fräsch glass som kommer passa perfekt till sommaren!

Smoothieglassar


Kommentera