Supermusli fri från gluten och raffinerat socker

Den här supermüslin påminner om Start eller Crunchy, men den är fri från både gluten och raffinerat socker. Trots det smakar den väldigt gott, men jag måste varna för att den är så god så att man lätt blir lite beroende av den.

Jag ser alltid till att ha av denna müsli hemma så att det finns något gott och naturligt att ha till yoghurt istället för köpt müsli eller flingor som ofta är fullproppade med socker och andra oönskade saker.

Müsli

En stor sats supermüsli

  • 2 dl hasselnötter
  • 2 dl sötmandel
  • 5 dl boveteflingor
  • 3 dl hirsflingor eller dinkelflingor
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 1-2 msk kanel
  • 3/4 dl honung
  • 3/4 dl kallpressad kokosolja
  • 3/4 dl vatten
  • 1 dl gojibär
  • 1 dl tranbär

Sätt ugnen på 175 grader.

Häll ut hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 10 minuter. När nötterna har svalnat, gnugga av skalet från dem med händerna och spara sedan de skalade nötterna till senare.

Hacka mandeln grovt och blanda med boveteflingor, hirsflingor/dinkelflingor, kokosflingor och kanel. Bred ut blandningen på en plåt täckt med bakplåtspapper.

Blanda honung, kokosolja och vatten i en liten kastrull. Låt smälta på svag värme och häll sedan över grynen. Blanda ordentligt.

Rosta i ugnen i 20 minuter och rör om 1-2 gånger.

Ta ut grynblandningen ur ugnen och låt svalna. Blanda sedan i hasselnötterna, gojibär och tranbär.

Förvara müslin i en tätt sluten burk.

Gillade du detta inlägg? Dela med dig till dina vänner!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

2 kommentarer om “Supermusli fri från gluten och raffinerat socker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *