Tallbarrsvatten

Tallbarr mot pollenallergi

Som liten har jag aldrig haft problem med några allergier, men för 4-5 år sedan började jag plötsligt känna av pollen. Förut har jag bara accepterat det som något som kan uppstå i vuxen ålder, men nu har jag börjat tänka på det mer.

Det finns en rad olika anledningar till varför allergi kan uppstå. Bakteriefloran i tarmen kan vara i obalans, det kan bero på att det finns inflammationer i kroppen och det kan också bero på någon form av brist. Även stress är en faktor som påverkar.

Mycket har förbättras kostmässigt för mig sedan förra pollensäsongen, så jag tänker prova ytterligare en grej för att för bukt med min pollenallergi: tallbarrsvatten.

Jag lägger helt enkelt ner några barr i en glasflaska med vatten och låter den stå i kylen någon timme. Sedan dricker jag detta under dagen. Det sägs att det här ska kunna göra att man blir av med sin allergi helt och hållet. Det kanske inte går över på samma säsong, men på sikt ska det kunna göra det. Det låter nästan för bra för att vara sant, eller hur? Samtidigt finns det tallbarrsspray att köpa på Apoteket mot just pollen, så varför skulle då detta vara orimligt?

Jag tänker börja innan pollensäsongen är igång och hålla igång det, så får vi se vad resultatet blir.

tallbarrsvatten2

Tillägg: Tallbarrsvatten har, tillsammans med andra huskurer mot pollenallergi, sågats av läkare. I ett annat inlägg skriver jag mer om mina reflektioner kring detta. Jag tror fortfarande på att det är värt att prova, trots att det inte finns någon forskning som bevisar att det fungerar.

OBS!

När man provar att äta eller dricka något som är främmande för kroppen ska man alltid vara försiktig och ta små doser i början. Allergisk reaktion kan uppstå, så prova tallbarr varsamt!

Gillade du detta inlägg? Dela med dig till dina vänner!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

7 kommentarer om “Tallbarr mot pollenallergi

  1. ska man bara dricka detta? Vasen på bilden med tallbarr i förvillar lite,ska detta stå framme eller något? Och hur mycket och hur ofta ska man dricka?

    1. Hej Stina! Vasen använder jag bara för att förvara ett par kvistar barr så att jag kan fylla på med nya i vattnet. Jag gör i ordning en flaska med vatten, ca 5 dl, som jag sedan dricker under dagen. Det ska drickas varje dag.

  2. Jag testade detta förra året. Men jag la ner en hel liten tallkvist i vattnet, som fick stå i kylen. Jag upplevde att det gav effekt och ska fortsätta i år.

    1. Vad kul att det funkade, Gunnvor! Jag har märkt av lite pollen redan men jag började med tallbarren precis innan det började finnas pollen i luften. Egentligen ska man börja ett tag innan pollensäsongen sätter igång, så jag kanske märker mer effekt till nästa år om jag fortsätter med detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *