Tidningen Matkärlek <3

Matkärlek

Tidigare i år släpptes en tidning som heter Matkärlek och direkt jag fick nys om detta kände jag att jag ville prova. För några dagar sedan fick jag hem mitt första nummer så nu sitter jag och bläddrar i den och försöker skapa mig en uppfattning om jag gillar den eller inte – och den lever upp till mina förväntningar hyfsat bra.

Såhär beskriver tidningen Matkärlek sig själva på sin sajt:

Matkärlek- en helt ny tidning för alla som älskar mat och hälsa! Fokus ligger på god och naturlig lågkolhydratkost fri från gluten, socker och tillsatser. Vi ska bjuda på en varm och modern tidning späckad med äkta matglädje, goda recept, intressanta reportage och inspirerande människor. Man kan kalla det LCHF men egentligen är det ren och naturligt god mat!

Det intressanta är att jag förmodligen aldrig hade köpt tidningen om den hade hetat något med LCHF. Jag hade inte förstått att det var en LCHF-tidning förrän jag såg det på deras sajt nu. Det är inte det att jag är emot LCHF, men det är inget jag identifierar mig själv med och jag köper aldrig LCHF-tidningar. Att döpa tidningen till Matkärlek och marknadsföra den med orden matglädje, ren och naturlig mat var ett smart drag!

Innehållet då?

Innehållet i numret jag fått hem är verkligen något att hugga in på. Det finns både spännande recept och artiklar och det är högst intressanta personer som är med och skapar innehållet.

I det här numret skriver Ann Fernholm om barn och socker och hjärnforskaren Martin Ingvar svarar på frågor om våra bristfälliga kostråd. Marja Folcke från bakasockerfritt.se bjuder på fyra recept på mugcakes som jag blir frestad att prova på (men jag kommer nog skippa sötströ). Även Åse Falkman Fredrikson, 56kilo.se, bidrar med några spännande recept.

Jag har inte hunnit läsa alla intresseväckande artiklar ännu men kommer att bläddra igenom tidningen ett par gånger till. Det är sällan jag känner att en tidning om mat har så många recept jag vill prova.Ett minus är att det gärna hade kunnat få finnas fler vegetariska eller veganska recept. Där känner, i alla fall jag, att jag behöver mer inspiration.

Slutsats: jag är nöjd över att jag provat på en prenumeration på denna tidning och jag kan verkligen rekommendera den!

Gillade du detta inlägg? Dela med dig till dina vänner!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *