Tork med grönkålspesto

Ugnsstekt torsk med grönkålspesto

Kål i alla former är så gott! Visste ni att det går att göra grönkålspesto? Det är jättegott att använda precis som vanlig pesto och här har jag använt det till torsk som jag bakat i ugnen. Till det stekte jag vitkål tillsammans med lite av grönkålspeston och babyspenat och serverade tillsammans med en liten sallad på avokado, tomat, lök och olivolja.

Tork med grönkålspesto

Ugnstekt torsk med grönkålspesto:

  • 1 paket torskfilé (400 g)
  • 1 omgång grönkålspesto (se recept nedan)
  • salt och peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela torskblocket i fyra bitar. Lägg torsken i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Fördela grönkålspeston över torskbitarna (men spara 2 msk för den stekta vitkålen).
  3. Baka i ugn i 20 minuter.
  4. Garnera med pinjenötter och servera tillsammans med stekt vitkål och sallad.

Stekt vitkål:

  • 200 g vitkål
  • 2 msk grönkålspesto
  • 20 g babyspenat
  • salt och peppar
  • smör att steka i

Gör såhär:

  1. Strimla vitkålen och stek i smör.
  2. Tillsätt grönkålspesto, babyspenat, salt och peppar. Stek tills vitkålen mjuknat.

Grönkålspesto:

  • 4 dl grönkål
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • saften från 1/2 citron (men det blev för mycket)
  • salt, peppar

Gör såhär:

  1. Mixa grönkålen i en mixer eller matberedare så att kålen blir finhackad.
  2. Tillsätt pinjenötter, olivolja, vitlöksklyfta, citronsaft, salt och peppar. Fortsätt mixa tills det blir en jämn massa. Stanna mixern och skrapa ner från kanterna då och då om det behövs.

  Tork med grönkålspesto

Gillade du detta inlägg? Dela med dig till dina vänner!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

4 kommentarer om “Ugnsstekt torsk med grönkålspesto

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *