Uppdatering om sockerdetox

Nu har jag kört på med min sockerdetox ett bra tag. Som jag nämnde i det inlägg där jag beskrev sockerdetox har jag inte riktigt koll på hur länge jag har hållit på med detta och jag har inte heller varit jättestrikt. Jag har, enkelt beskrivet, kraftigt skurit ner på socker, frukt och snabba kolhydrater under ca 3 månaders tid. För tre veckor sedan började jag jobba efter min mammaledighet och jag har därför börjat äta frukt igen. Det är ett enkelt mellanmål när man jobbar, speciellt när det finns massor av ekofrukt att tillgå på kontoret.

Jag har kört på med detta utan att tänka speciellt mycket på det, men under den senaste veckan har jag stannat upp och reflekterat lite. Jag blev rätt förvånad när jag insåg att jag inte alls är sugen på socker eller sötsaker på samma sätt som förut. Trots att jag börjat äta frukt igen upplever jag inte att det triggar sötsuget på samma sätt som förut.

Jag tänker inte på sötsaker lika mycket som jag gjorde förut och när det är fika på jobbet är det rätt enkelt att låta bli. Förut hade jag väldigt svårt att låta bli när det bjöds på fika och om jag gjorde det hade jag svårt att släppa tanken på vad jag gick miste om. Nu släpper jag tankarna på fikat och låter bli utan att känna att det på något sätt är lite synd om mig som inte ”får” fika. Ibland har jag till och med smakat lite sötsaker, men jag har gjort det för att jag känt för det och inte för att jag är styrd av ett starkt sug efter socker. Dessutom har jag kunnat nöja mig med en liten bit och inte funderat speciellt mycket över om jag ska ta mer eller inte. Det är en stor skillnad motför förut!

Det jag hoppas kunna förmedla med detta är lite pepp till dig som kämpar med ett högt sockersug. Det kan bli bättre även om man får kämpa för det, men det är också riktigt skönt när begäret efter socker börjar avta. Kämpa på!

Kommentera