malta

Vad-listan

Underbara Clara publicerade i februari en vad-lista med svar på lite olika intressanta frågor som börjar med ”vad”. Jag tänkte haka på det och också svara på dessa frågor och kanske gör jag senare också hennes vad-lista del 2 som hon nyligen publicerade på sin blogg.

Jag tänkte att det kanske är ett roligt sätt för er läsare att få veta lite mer om mig, så jag testar!

Bilden har inte så mycket med inlägget att göra annat än att det var den utsikt jag hade framför mig när jag satt och skrev ner vad jag skulle svara på frågorna.

Vad stressar dig?

Att vara sen. Jag är en riktig tidspessimist så jag vill alltid vara prick i tid eller gärna komma 5-10 minuter i förväg. Sedan jag fick barn har jag börjat komma sent (ibland rejält sent) allt oftare och det stressar mig, oavsett hur viktig den bestämda tidpunkten är att hålla.

Vad ska du göra ikväll?

Jag befinner mig på Malta och har semester, så det blir att gå ut och äta middag på någon restaurang i närheten. Efter det kanske vi strosar runt en stund eller tittar på havet. Därefter är det dags att lägga lillen och om han somnar i tid ska vi titta på ett eller två avsnitt av Game of Thrones. Och just det, jag ska ju hinna med att beställa lite födelsedagspresenter till sonen som fyller 2 år om en vecka. Jag har tänkt på det i flera dagar nu och det börjar vara hög tid att beställa om det ska bli de giftfria presenter jag vill att han ska få. Får inte glömmas!

Vad är svårt?

Att säga nej, men jag försöker jobba på det. 2-åringen säger nej till allt just nu, så jag kanske får lära mig av honom. Skämt åsido, att tydligt kunna säga nej är väldigt viktigt för att man ska kunna må bra, så här måste jag verkligen lära mig.

Vad är lätt?

Att tro gott om alla och gilla andra människor. Lite för lätt ibland, kanske. Jag ogillar sällan någon utan är för det mesta nöjd med människorna i min omgivning.

Vad blir det för middag idag?

Det beror på var vi äter. Här om dagen åt jag aubergine som var fylld med köttfärs och mozzarella och just nu drömmer jag om att få äta den rätten igen. Kanske blir det kvällens middag! Eller dagens lunch.

Vad vill du göra mer?

Skriva en kokbok och jag hoppas att det snart blir verklighet! Utöver det har jag ca. en miljon andra saker jag vill göra med kokbok står högst på listan just nu. När jag hittade detta med maten hittade jag min passion!

Vad går du igång på?

Att prata om mat och hälsa. När jag träffar en person med samma intresse går jag igång rejält och har hur mycket som helst som jag vill prata om. När det gäller ointresserade personer försöker jag tona ned det hela något så det är inte konstigt att proppen släpper när jag pratar med någon som också går igång på samma samtalsämne.

Vad gråter du av?

Ilska! Om jag blir riktigt arg sprutar det tårar. Som tur är händer det inte så ofta.

Vad gjorde dig arg senast?

Lite småarg blir jag ibland men kan inte komma på när och varför det hände sist. Säkert fanns det en anledning.

Vad åt du senast?

Frukostbuffé på hotellet vi bor på. Jag tog ostskivor med smör, äggröra, ugnsbakad tomat med oregano och lite melon. Till det drack jag en kopp kaffe och vatten.

Vad är fånigt?

Macho attityd hos män. Jag tycker det blir fånigt, genomskinligt och framför allt: det är inte manligt. Män ska inte vara män och kvinnor ska inte vara kvinnor. Människor ska vara människor. Punkt.

Vad är gott?

Mörk choklad! Jag hittade choklad med 99% kakao i en butik här på Malta men det var lite väl starkt för mig. Jag håller mig hellre till 80-85% kakao. Det är gott och känns lyxigt på något sätt.

Gillade du detta inlägg? Dela med dig till dina vänner!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *