Våffeldagen: två olika recept på glutenfria våfflor
Den 25 mars är det våffeldagen, så jag tänkte skriva om två recept på våfflor som jag brukar göra. De är väldigt olika i smak och konsistens, men goda båda recepten är goda för olika tillfällen.
Våfflor med spenat, basilika och fetaostkräm
De första våfflorna är en lite fetare variant med spenat, basilika och fetaostkräm. De är gjorda på kokosmjölk, ägg och mandelmjöl. Jag lägger i hackad babyspenat i smeten så att de blir lite härligt grönafläckiga. De är väldigt matiga och mjuka i konsistensen. Receptet på våfflorna hittar du här.
Våfflor med chiasylt av blåbär och mangosorbet
Nästa recept är ett superhärligt recept på våfflor mandelmjöl och kokosmjöl. I receptet som finns på min blogg har jag gjort dem tillsammans med chiasylt av blåbär och mangosorbet. Det blir supergoda våfflor med lite sötare, men ändå sockerfria, tillbehör. Receptet hittar du här.
Kommentera