
Veckomeny Paleo #4
Detta blir nu den fjärde veckomenyn jag lägger upp här på bloggen. Inriktningen är Paleo eftersom jag äter så just nu och alla rätter är därmed fria från gluten, mjölk, tillsatt socker och andra tillsatser. Jag kommer nu att ta en paus med veckomenyerna en stund, så får vi se om jag återkommer med det senare.
Det fungerar på samma sätt som förut, d.v.s. att jag lägger upp en meny med vad jag gjort för paleorätter under förra veckan. Eftersom jag inte är kostrådgivare kan jag inte lägga upp en perfekt näringsriktig meny, men jag hoppas att en lista på vad jag ätit kan inspirera lite. Jag har inte möjlighet att lägga upp recept på alla grejer jag gör, men jag länkar till recept när jag har det på bloggen (eller hittat recept någon annanstans).
Här är de tidigare tre veckorna med Paleo, så totalt har ni alltså fått meny för en hel månad med Paleo!
Såhär har denna vecka sett ut:
Måndag
Lunch: Pulled beef, cole slaw, avokadosalsa och morots- och selleribiffar (gjorda på rester från juicepressning)
Middag: Sushi utan ris: lax och avokado med sjögässallad (köpt på sushiställe, men petade undan riset)
Relaterade recept:
Tisdag
Lunch: Tacopaj med sötpotatisbotten samt gurka och surkål
Middag: Zucchiniravioli med kalkon och spenat
Relaterade recept:
- Tacopaj med sötpotatisbotten kommer inom kort på bloggen
- Zucchiniravioli med kalkon och spenat
Onsdag
Lunch: Zucchiniravioli med kalkon och spenat
Middag: Ugnslax med citon- och dillmajonnäs, blomkålstabbouleh och smörstekt sparris
Relaterade recept:
Torsdag
Lunch: Ugnslax med citon- och dillmajonnäs, blomkålstabbouleh och smörstekt sparris
Middag: Curry på nötkött med kokosmjölk och blomkålsris
Relaterade recept:
Fredag
Lunch: Curry på nötkött med kokosmjölk och blomkålsris
Middag: Hönsfärsbiffar med falsk potatissallad, smörstekta champinjoner och ruccola
Relaterade recept:
Lördag
Lunch: Panerad rödspetta med sötpotatissallad samt äppel- och gurksås
Middag: Kyckling i ugn med hemmagjord pesto och friterade vaxbönor
Relaterade recept:
- Panerad rödspätta med sötpotatissallad samt äppel- och gurksås
- Kyckling i ugn med hemmagjord pesto och friterade vaxbönor kommer snart på bloggen
- Friterade vaxbönor (Lilla fru Larsson)
Söndag
Lunch: Hönsfärsbiffar med falsk potatissallad, smörstekta champinjoner och ruccola
Middag: Koldolmsgratäng* med lingon, ruccola och tomat
Relaterade recept:
* Koldolmsgratäng måste jag experimentera med lite till för att få ett bra recept till bloggen, men det kommer kanske senare.
Hoppas du gillade denna veckomeny! Kommentera gärna eller skicka ett mail om du har några synpunkter.
Kommentera