paleo veckomeny#4

Veckomeny Paleo #4

Detta blir nu den fjärde veckomenyn jag lägger upp här på bloggen. Inriktningen är Paleo eftersom jag äter så just nu och alla rätter är därmed fria från gluten, mjölk, tillsatt socker och andra tillsatser. Jag kommer nu att ta en paus med veckomenyerna en stund, så får vi se om jag återkommer med det senare.

Det fungerar på samma sätt som förut, d.v.s. att jag lägger upp en meny med vad jag gjort för paleorätter under förra veckan. Eftersom jag inte är kostrådgivare kan jag inte lägga upp en perfekt näringsriktig meny, men jag hoppas att en lista på vad jag ätit kan inspirera lite. Jag har inte möjlighet att lägga upp recept på alla grejer jag gör, men jag länkar till recept när jag har det på bloggen (eller hittat recept någon annanstans).

Här är de tidigare tre veckorna med Paleo, så totalt har ni alltså fått meny för en hel månad med Paleo!

Såhär har denna vecka sett ut:

Måndag

Lunch: Pulled beef, cole slaw, avokadosalsa och morots- och selleribiffar (gjorda på rester från juicepressning)

Middag: Sushi utan ris: lax och avokado med sjögässallad (köpt på sushiställe, men petade undan riset)

Hönsfärsbiffar med falsk potatissallad Sushi utan ris

Relaterade recept:

Tisdag

Lunch: Tacopaj med sötpotatisbotten samt gurka och surkål

Middag: Zucchiniravioli med kalkon och spenat

Tacopaj på sötpotatisbotten Zucchiniravioli

Relaterade recept:

Onsdag

Lunch: Zucchiniravioli med kalkon och spenat

Middag: Ugnslax med citon- och dillmajonnäs, blomkålstabbouleh och smörstekt sparris

Zucchiniravioli Ugnslax med blomkålstabouleh

Relaterade recept:

Torsdag

Lunch: Ugnslax med citon- och dillmajonnäs, blomkålstabbouleh och smörstekt sparris

Middag: Curry på nötkött med kokosmjölk och blomkålsris

Ugnslax med blomkålstabouleh Curry på nötkött med blomkålsris

Relaterade recept:

Fredag

Lunch: Curry på nötkött med kokosmjölk och blomkålsris

Middag: Hönsfärsbiffar med falsk potatissallad, smörstekta champinjoner och ruccola

Curry på nötkött med blomkålsris Hönsfärsbiffar med falsk potatissallad

Relaterade recept:

Lördag

Lunch: Panerad rödspetta med sötpotatissallad samt äppel- och gurksås

Middag: Kyckling i ugn med hemmagjord pesto och friterade vaxbönor

Panerad rödspätta med sötpotatissallad Pestokyckling med friterade vaxbönor

Relaterade recept:

Söndag

Lunch: Hönsfärsbiffar med falsk potatissallad, smörstekta champinjoner och ruccola

Middag: Koldolmsgratäng* med lingon, ruccola och tomat

Hönsfärsbiffar med falsk potatissallad Koldolmsgratäng med lingon

Relaterade recept:

* Koldolmsgratäng måste jag experimentera med lite till för att få ett bra recept till bloggen, men det kommer kanske senare.

Hoppas du gillade denna veckomeny! Kommentera gärna eller skicka ett mail om du har några synpunkter.

Gillade du detta inlägg? Dela med dig till dina vänner!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *