Vegansk sallad med cashewost och rödbetshummus

Vegansk sallad med cashewost och rödbetshummus

Inlägget innehåller produktprover från laplandecostore.se. Läs mer.

Denna lyxiga och färgglada sallad med cashewost och rödbetshummus slängde jag ihop för några veckor sedan. Jag tycker att det blir extra gott och roligt att äta när det är fullt med vackra färger!

Att göra mat som är helt vegansk är inget jag är speciellt bra på, men det är roligt att prova ibland. Jag köpte cashewosten på en butik som heter Good Store som säljer ekologiska livsmedel, raw food, super foods och en del livsmedel som är veganska, mjölkfria eller glutenfria. Det går också att göra egen cashewost, men denna sallad är även väldigt god med getost om man tycker det känns krångligt att få tag på eller göra egen cashewost.

På bilden har jag lagt upp salladen i en matlåda i glas från Glasslock, vilken jag fått som ett produktprov från Lapland Eco Store. Jag kommer att skriva mer om matlådorna i ett annat inlägg.

Vegansk sallad med cashewost och rödbetshummus

Ingredienser, 1 portion:

  • 1 stor näve blandsallad
  • 1-2 blad grönkål
  • en bit gurka
  • några skivor ugnsrostade morötter (se recept nedan)
  • cashewost (jag köpte min, men det går att göra egen enligt recept som finns på morotsliv.com)
  • rödbetshummus (recept finns här)
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk hasselnötter
  • 1/2 avokado
  • avokadoolja
  • blandade örter
  • salt

Gör såhär:

  1. Dela avokadon i skivor. Blanda avokadoolja med lite blandade örter och salt och häll över avokadon. Blanda runt och låt stå en stund.
  2. Dela hasselnötterna i halvor. Hetta upp en stekpanna med olja och rosta hasselnötterna och pinjenötterna under några minuter tills de blir gyllenbruna på ytan. Rör om under tiden och håll koll så att nötterna inte blir brända. Ta bort från värmen och låt nötterna rinna av på ett fat med hushållspapper.
  3. Dela sallad och grönkål i bitar. Hacka gurka i små bitar och blanda tillsammans med sallad och grönkål. Ringla över avokadoolja, blanda runt och lägg upp salladen på ett fat eller i en skål.
  4. Lägg på avokadoskivorna, rostade morötter och rödbetshummus. Smula över osten och toppa med de rostade nötterna och en kvist basilika.

Ugnsrostade morötter:

  • 2 morötter
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 tsk mejram
  • 1/2 tsk basilika
  • salt och peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva morötterna i slantar och lägg i en ugnssäker form med lite bakplåtspapper i botten.
  3. Ringla över olja och strö över kryddorna. Blanda runt och rosta i ugnen i 15-20 minuter. Rör om ett par gånger under rostningen.

Vegansk sallad med cashewost och rödbetshummus  Vegansk sallad med cashewost och rödbetshummus

Gillade du detta inlägg? Dela med dig till dina vänner!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *