palak paneer

Vegotips: Palak Paneer med Halloumi

Vegetariska recept kan vara riktigt spännande, speciellt om de är väldigt smakrika. I det Indiska köket hittar man många rätter som är enkla att göra och smakar väldigt mycket. Ett vegotips jag har är Palak Paneer, en indisk klassiker och en riktig favorit hos mig numera.

Det recept jag brukar använda finns på koket.se. I receptet används Halloumi men det går också att göra med tofu. Också tar jag en hel del extra kryddor också för att få ännu mera smak på det

palak paneer

Här är receptet i sin helhet och det är alltså kopierat från kokets.se.


Ingredienser:

  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 1 tsk olja
  • 2 tsk hel kummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 dl tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk garam masala
  • 1,5 tsk chilipulver
  • 200 g färsk spenat
  • 2 förp halloumiost, i kuber
  • 3 dl grädde
  • salt

Gör såhär:

  1. Hetta upp smör och olja. Stek löken mjuk. Lägg i kumminfrön och gurkmeja och låt fräsa innan du lägger i tomatpuré, vatten, chilipulver och garam masala. Låt det puttra på hög värme och rör om tills det börjar koka.
  2. Sänk värmen och lägg i spenat och halloumi. Rör om och låt puttra ett par minuter. Häll i grädden och smaka av med salt.
  3. Servera med ris eller naanbröd.

Kommentera