Färskpressad juice

Vitaminboost med färskpressad juice

Jag är så glad att jag skaffade en råsaftcentrifug för några år sedan! Vi använder den väldigt ofta här hemma. Speciellt när jag är förkyld brukar jag passa på att pressa juice varje morgon för att få en riktig vitaminboost. En favorit för att råda bot på förkylningen är att använda:

 • 1-2 morötter
 • 1 äpple
 • 1/2 apelsin
 • 1/2 grapefrukt
 • ca 1 cm ingefära

Efter att jag pressat juicen rör jag även i ungefär en tesked nässelpulver. Det blir gott och väldigt näringsrikt.

Innan man pressar juice kan det vara bra att fundera på om man vill dricka juice för att det är gott eller för att få i sig näringsämnena. När juicen kommer i kontakt med syre försvinner en del näringsämnen från den, så därför ska man helst dricka upp juicen inom en timme. Näringsämnena börjar försvinna direkt juicen kommer i kontakt med syre, så det bästa om man vill tillgodogöra sig så mycket som möjligt av dem är att dricka upp juicen direkt. Det brukar jag alltid göra när jag är förkyld.


Även citron och vitlök är bra att pressa i vid förkylningar, men jag brukar skippa det då jag inte tycker att det blir speciellt gott.

Färskpressad juice


Kommentarer

 1. Hej!
  Har precis hittat hit:-)!
  Köpte också råsaftcentrifug för några år sedan och den har använts flitigt i perioder. Idag avslutar jag en 2 veckor lång juicing-period. Detta är dock någonting jag kommer att fortsätta med minst 1 gång dagligen- Man blir beroende, men på ett bra sätt!
  Nu ska jag kika runt lite mer här på din fina blogg.
  Bästa hälsningar, Tina

  1. Hej Tina! Vad kul att du hittat hit. Hoppas det gick bra med din juicing, jag har faktiskt funderat på att göra detsamma. 🙂

 2. Pingback: Juicefasta - Ekoista

Kommentera