Zucchinilasagne Paleo

Zucchinilasagne LCHF/Paleo

Lasagne är en riktigt god klassiker som fungerar bra både till vardag eller vid en middagsbjudning. I den klassiska lasagnen är det pasta som gäller, men i lågkolhydratkostvärlden är zucchini den bästa ersättaren för de vanliga lasagneplattorna. De gör att lasagnen blir väldigt saftig och smakrik.

I det här receptet bjuder jag på min egen variant av zucchinilasagne, en som dessutom fungerar när man äter Paleo. På bilden nedan har jag gjort två små lasagne där jag har blandat ner riven ost i äggstanningen på den i den orangea formen. Den i den blå formen är Paleo-versionen.

Zucchinilasagne Paleo

Zucchinilasagne Paleo

Detta recept är Paleo-versionen av lasagnen. Om man äter ost tar man ungefär 150 g riven ost och lägger ovanpå varje köttfärslager och blandar ner i äggstanningen. Supergott!

Zucchiniplattor:

  • 1 zucchini

Fyllning:

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • salt, peppar
  • 2 msk basilika
  • smör, ghee eller kokosolja till stekning

Äggstanning:

  • 3 ägg
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk fiber husk
  • salt och peppar

Gör såhär:

  1. Skiva zucchinin i tunnar skivor på längden. Använd en osthyvel eller mandolin.
  2. Lägg ut zucchiniskivorna på en stor bricka eller tallrikar och strö över salt. Låt stå i ca. 10 minuter så att saltet drar ut vätska ur zucchinin.
  3. Förbered under tiden fyllningen. Hacka löken och vitlöken fint. Fräs i fett i en stekpanna ett par minuter så att löken mjuknar. Tillsätt färsen och stek tills den blir genomstekt.
  4. Blanda ner tomatpuré, krossade tomater och hackad basilika. Låt puttra på medelhög värme i ca. 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Torka av zucchiniplattorna med hushållspapper och lägg ett lager med zucchini på botten av en ugnssäker form. Lägg över ett lager av köttfärssåsen och varva sedan med zucchiniplattor och köttfärssås. Avsluta med ett lager zucchini.
  6. Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa samman äggulor, kokosmjölk, salt och peppar. Vispa äggulorna till ett hårt skum och blanda ner i äggblandningen.
  7. Häll äggstanningen över lasagnen och grädda mitt i ugnen i ca. 30 minuter.

Zucchinilasagne Paleo

Zucchinilasagne

Zucchinilasagne Paleo

Gillade du detta inlägg? Dela med dig till dina vänner!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

En kommentar om “Zucchinilasagne LCHF/Paleo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *