Avokadotricket

Avokadotricket – mogen avokado på 15 minuter

Avokado är gott till mycket: att äta som den är, att göra avokadoröra eller använda i smoothies. Har det någonsin hänt dig att du planerat middag där guacamole ska vara det perfekta tillbehöret, men när du kommer till matbutiken för att handla det som behövs visar det sig att de bara har hårda, omogna avokados?

Jag kan tänka mig att du varit med om detta ett antal gånger och det är verkligen riktigt irriterande! I det läget kan det ofta sluta med att man blir utan den perfekta guacamolen till sin middag, för det går ju inte att göra röra på stenhård avokado.

Nästa gång detta händer kommer det inte att vara ett problem, för jag har en lösning på detta! Det är ett avokadotrick som gör att avokadon blir tillräckligt mjuk för att mosa eller mixa på under 15 minuter.


Innan du börjar, läs gärna hur man vet om en avokado är mogen. Det är väldigt enkelt om en avokado är mogen utan att behöva klämma på den. Om man klämmer för mycket på avokadon riskerar den att få mörka fläckar.

Såhär får du mogen avokado på 15 minuter:

  1. Lägg avokadon i en djup skål.
  2. Koka upp vatten och häll över avokadon, gärna så att avokadon täcks helt av vatten.
  3. Låt stå 10-15 minuter.
  4. Ta upp avokadon, dela och mosa som vanligt. Den är nu tillräckligt mjuk!

mogen avokado på 15 minuter

mogen avokado på 15 minuter

Från hård avokado till redo att mosas på under 15 minuter.

Om du har lite mer tid på dig…

Om du har lite mer tid på dig kan du lägga avokadon i en plastpåse tillsammans med ett äpple, ett päron eller en banan. Dessa frukter avger etylengas vilket får avokadon att mogna snabbare.

Här finns ytterligare ett avokadotrick, men jag tycker nog att mitt trick är lite enklare att utföra än detta!


Kommentarer

  1. Åsa

    Den kanske blir mjuk, men den blir säkert inte mogen…

Kommentera