Bloggåret 2016

Bloggåret 2016 – en tillbakablick

Om jag ska sammanfatta detta år med ett ord så skulle det nog vara: berg- och dalbana. Det har verkligen varit ett år med toppar men tyvärr också djupa dalar. Här följer en sammanfattning om vad som hänt på bloggen under året och också varför mitt bloggår tog slut redan någon gång i september (om man bortser från dagens inlägg).

Rivstart 2016

I början av året var jag väldigt aktiv på bloggen och jag rivstartade med att vara med i Aftonbladet där jag berättade om juicefasta. När jag ställde upp på det hade jag ingen aning om hur det skulle bli och tyvärr blev det rubriker som fokuserade mycket på vikt trots att det inte är vad juicefasta handlar om för mig. 

Till att börja med fanns jag med i en artikel som publicerades hos Aftonbladet Plus men efter ett par dagar dök jag också upp i den tryckta tidningen. Jag var till och med på löpsedeln, vilket jag själv blev väldigt förvånad över eftersom jag inte visste om det i förväg. Kan ni tänka er känslan att se sig själv på löpsedeln när man ska gå in och handla på Ica?

Det blev en del reaktioner, speciellt på rubrikerna, men efter ett tag ändrade Aftonbladet rubrikerna från ”Beach 2016” till ”Kom i form 2016” och fokuserade inte lika mycket på viktnedgång i rubriken.

   ekoista-i-aftonbladet-plus

Fokus på Paleo

I början av året gjorde jag också en Whole 30, det vill säga provade på Paleo under 30 dagar. Jag mådde fantastiskt bra av detta och körde på en månad till när jag ändå höll på. Efter det försökte jag hålla mig till Paleo från och till men har inte lyckats hålla det som livsstil, vilket jag gärna skulle vilja göra.

Min period med strikt Paleo mynnade också ut i att jag tog fram fyra veckomenyer med Paleokost. Alla veckomenyer går att hitta här:

Under tiden med Paleo lyckades jag ta fram en hel del härliga recept och här är exempel på några av dem (klicka på bilderna för att komma till recepten):

Panerad rödspätta med sötpotatissallad och äppel- och gurksås

Panerad rödspätta med sötpotatissallad och äppel- och gurksås

Äggwrap

Äggwrap med skagenröra

Våfflor med spenat och basilika

Våfflor med spenat och basilika

Glass i stora lass!

Det dök upp mycket recept på glassar under 2016. Jag hade ett samarbete med Lapland Eco Store där jag hade en tävling när man fick chans att vinna giftfria glassformar i rostfritt stål och i samband med det tog jag fram flera olika glassrecept och fotade glassar.

Här är några av glassarna som dök upp på bloggen under 2016 (klicka på bilderna för att komma till recepten):

Isglass med kokosvatten, jordgubb och lime

Isglass med kokosvatten, jordgubbar och lime

Hemmagjorda chokladglassar

Hemmagjorda, sockerfria chokladglassar

Semmeglass

Semmelglass

Kokboksdrömmar

Under 2016 gjorde jag också ett första steg till att förverkliga mina drömmar om att göra en kokbok: jag gjorde ett manus och skickade in till förlag. Detta har jag inte nämnt på bloggen tidigare, men det hör ju på sätt och vis ihop med bloggen. Jag har inte riktigt väntat mig att det skulle bli något nu och det blev det inte heller, men jag fick ändå svar som tydde på att jag kanske har någon form av potential.

Jag har också lärt mig en hel del på vägen, vilket är väldigt viktigt. Vi får se vad som händer under 2017!

receptark

Mer om mig

Under året fick ni också ta del om lite mer personliga saker på bloggen, alltså inte bara en massa recept. Jag berättade till exempel om en härlig semesterdag i Valletta på Malta, ett besök på Mickelbo gård och jag publicerade också en Vad-lista med lite personliga frågor som jag gav svaret på. Jag hoppas på att få in mer personligt på bloggen under 2017!

en dag i valletta

Bloggpaus – ett tvärstopp som aldrig tog slut

I september 2016 publicerade jag ett inlägg med ett recept, men efter det tog det tvärstopp.

Som jag skrev i toppen på inlägget har året varit en berg- och dalbana. I juni gick en anhörig till mig bort, vilket jag tog rätt hårt. Han var väldigt gammal och tiden har ju sin gång, men samtidigt var han en person som betytt väldigt mycket för mig.

Under hösten, någon gång efter bloggstoppet, bestämde jag och mitt barns pappa oss för att separera. Någonstans där var det som om energin för det här året tog slut och jag har helt tappat fokus på bloggen. Jag har inte ens orkat svara på kommentarer och mail, vilket jag är hemskt ledsen för. Det tog längre tid än väntat att få tillbaka den energi jag haft, men nu börjar det faktiskt kännas bättre och motivationen kommer sakta men säkert tillbaka.

Detta inlägg blir min första aktivitet på bloggen sedan i september, men jag tror och hoppas att det är nu vändningen kommer. Mer aktivitet på bloggen under 2017!

Mina fem mest populära recept under 2016

Efter årets motgångar skulle jag vilja avsluta med något mer positivt: mina fem mest populära recept som jag publicerade under 2016. Jag blev själv lite förvånad när jag gick igenom dessa. Det är alltid roligt att se vad ni gillar, för det brukar vara annat än jag själv ser som mina topprecept. Klicka på bilderna för att komma till recepten.

1. Miniopajer med avokado- och äggröra

Minipajer med avokado- och äggröra

2. Sockerfria dammsugare

Sockerfria dammsugare

3. Granola på nötter och frön

Granola

4. Sesamkex

Sesamkex

5. Energibars med lakrits

Energibarer

Tack för i år!

..och det var nog allt för i år. Tack så mycket, kära läsare och gott nytt år! 

happy-new-year

Bilden ovan kommer från Freepik.

Kommentarer

 1. Får hälsa dig tillbaka 🙂
  Undrade naturligtvis vart du tog vägen i höstas, men så är ju livet att det inte alltid tar de vägar man önskar.
  Skönt att du nu känner att du har energi för bloggen och kanske även för att ta dig i kast med dina kokboksdrömmar igen.
  Tycker du verkar oerhört målmedveten och fokuserad. Skulle inte förvåna mig om man inom kort kan se din kokbok i bokhandeln.
  Önskar dig ett lyckosamt 2017.
  Kram Birgitta

  1. Tack så jättemycket, Birgitta! Vad roligt att höra att du se mig på det sättet, det gör mig glad 🙂 Jag önskar även dig ett riktigt gott 2017!

   Kram,
   Josefin

Kommentera