bloggtips

Bloggtips – sju bloggar jag följer

Idag tänkte jag presentera några tips på bloggar som jag följer och gillar. Jag tänkte att jag inte följer speciellt många bloggar, men när jag gick igenom min lista i Bloglovin’ visade det sig att det visst var en hel del. Här har jag valt ut sju favoriter som jag jag följer och jag tänkte att det kunde vara intressant även för er!

Jag läser deras bloggar, men jag följer dem även via Instagram och Facebook, så i listan finns länkar till varje blogg samt deras Facebooksida och Instagram. Hoppas ni gillar!

Har du några bloggtips att dela med er av? Kommentera gärna nedan!


Tjockkocken

Tjockkocken är en blogg som drivs av Jessica och hon lägger upp massor av spännande recept på allt från vardagsmat till lyxig gourmetmat. Det märks att hon, precis som jag, älskar mat och har en passion för matlagning. Jessica har gått ner totalt 125 kg (!) och jag tycker det är så häftigt att läsa om personer som gjort den här typen av viktresor. Hon är en riktig inspiratör och är dessutom väldigt aktiv på Instagram. Där får man se hur ett vardagsliv med LCHF kan se ut och få massor av inspiration om man äter lågkolhydratskost.

Tjockkocken

Evelinas ekologiska

Att besöka Evelinas blogg är som att besöka en drömvärld! Alla hennes bilder är väldigt vackra och hon skriver om ekologiskt, naturlig hudvård och lägger också upp recept (som ofta är glutenfria). Det är mycket naturbilder och hennes fina hund Elsie är ofta med på bild. Hon är en mycket skicklig fotograf och det ligger liksom en magisk stämning över hela bloggen. Gå in och se själva!

evelinas ekologiska

LCHF-ingenjören

LCHF-ingenjören är en annan tjej som äter LCHF, men det som är extra spännande är att hon skriver mycket om sockerberoende. Det är ett viktigt ämne, oavsett om man känner igen sig och är sockerberoende själv eller inte. Hon berättar väldigt öppet om detta, eftersom hon lider av det själv. Det tycker jag är väldigt modigt! Hon har, precis som Tjockkocken, gjort en enorm viktresa med hjälp av LCHF. Här uppdateras det flitigt och det kommer ett nytt inlägg från My, som hon heter, varje dag.

LCHF-ingenjören

Annika Sjöö

Annika Sjöö är fylld med härlig energi! Hon har skrivit en kokbok om Paleo och skriver om det på bloggen ibland. Jag tycker det är roligt att hon uppmärksammar Paleo på detta sätt, trots att hon är känd för andra saker från början. På bloggen skriver hon mycket om sin vardag och jag tycker det är allmänt roligt att följa vad som händer i hennes liv. Just nu håller hon på med inspelningarna av nya Du är vad du äter som hon ska vara programledare för. Jag hoppas på lite Paleo-tänk där!

(Och förresten: tillsammans med Åsa Berggren gör hon också Sanningspodden som är min favoritpod.)

Annika Sjöö

Clean eating by Annika

Annika driver bloggen cleaneatingbyannika.se och arbetar som kostrådgivare. Hon förespråkar ren, naturlig mat, precis som jag. Vi har väldigt likt kost-tänk och hon lägger upp massor av bra recept med snygga, fräscha bilder. Hon kan väldigt mycket om kost (såklart, eftersom hon är kostrådgivare) och naturlig mat så bloggen är också full av informativa inlägg där man får lära sig mer om kost och hälsa. Hos Annika hittar ni massor av bra inspiration!

cleaneatingbyannika

Hemma hos Kikan

Erika bloggar på hemmahoskikan och hon är en aktiv bloggare som skriver om lite allt möjligt som inredning, livet på landet, miljö och hållbart mode. Hon har också jobbat som arkeolog, ordnar de mest välorganiserade och pyssligaste kalasen och hon är dessutom lite av ett proffs på att fynda snygga kläder på second hand. Det är en stor variation på bloggen, med andra ord, och hon tar jättefina och inspirerande bilder!

Hemma hos Kikan

Martina Johansson

Martina Johanssson är författaren bakom böckerna Hormonbibeln, Hormonsmart mat och effektiv träning, Fettfrälst! Stark. frisk och snygg på högfettskost m.fl. Hon äter en ketogen kost och är dessutom biohacker, d.v.s. att hon optimerar sin hälsa med hjälp av olika ”hacks”. Den här tjejen är otroligt kunnig inom sitt område och hennes inlägg är faktaspäckade och intressanta. Här får man lära sig om ketos, LCHF/ketogen kost, hormoner och även lite personlig utveckling. Trots sin unga ålder är hon alltså superkunnig och har skrivit flera böcker – och det är sånt här jag verkligen ser upp till. Martina är så cool på alla sätt!

Martina Johansson

* Bilden i toppen på inlägget kommer från Oxygenna


Kommentera