Snacks från Beriksson

Fredagsmys med bönchips och yuzujuice

Inlägget innehåller produktprover från beriksson.net. Läs mer.

I ett tidigare inlägg nämnde jag att jag fick prova på lite olika produkter från beriksson.net som säljer många fina och unika gourmetprodukter. Då hade jag provat att göra kycklingburgare med rödbetsketchupen från Foraging Fox och nu har jag testat Öländska bönchips och fruktjuicen Sansu som är gjord på yuzufrukten.

Vi provade att ha ett lyxigt och välsmakande fredagsmys hemma i soffan. Chipsen är gjorda på bruna bönor och precis som namnet antyder är de tillverkade på Öland. Jag har sett dem i välsorterade matbutiker och jag har även smakat dem någon gång förut, men nu fick jag prova på smaker jag inte provat tidigare.


Snacks från Beriksson

Öländska bönchipsen

Chipsen är rika på protein och fibrer och är fria från tillsatser. 2014 fick de en utmärkelse av tidningen Må bra som ett bra val ur hälsosynpunkt. De är hårda och krispiga och smakar väldigt gott, samtidigt som de även är mättande. Jag tycker att de är ett bra val om man vill ha något chipsliknande snacks som inte är fullt med tillsatser.

företagets hemsida förespråkar de att man ska äta dem med måtta och jag tycker det låter som en sund inställning. Eftersom de är mättande blir man snabbt nöjd, så det räcker gott för mig och min sambo att dela på en påse på 50 gram.

Bönchipsen är framtagna av Ulf och Maryanne Wahlquist och det känns som ytterligare ett litet och personligt företag. Jag gillar företag som är små och lägger mycket kvalitet och kärlek i sin produkt och det känns verkligen som Öländska bönchips gör det!

Jag har provat naturella chips och Chilldill, Örter och den nya smaken Vårrus. Alla var goda, men min favorit var den med örter.

Snacks från Beriksson

Sansu Yuzu

Yuzu är en aromatisk citrusfrukt som tydligen börjar bli alltmer trendig. Jag hade inte hört talas om denna frukt tidigare, men såhär skriver Berikssons på sin webbsida:

”Den sällsynta frukten ser ut som en skrovlig liten grapefrukt, men dess smak är uppfriskande syrlig och aromatisk, som en blandning mellan grapefrukt och mandarin. Tack vare sitt höga c-vitamintal och rika innehåll av flavonoider omtalas yuzun ibland som en superfrukt och den har också traditionellt använts för att bota förkylningar och göra huden mjuk.”

Jag blev positivt överraskad av denna juice! Den har en behaglig, mild citrussmak och är väldigt god. Jag tyckte den var godast att blanda med lite kolsyrat vatten för en ännu mildare smak men min sambo drack den hellre som den var.

Juicen består av olika fruktjuicer och är fri från tillsatt socker, sötningsmedel och konserveringsmedel. Som ni vet föredrar jag att pressa egen juice, men om man någon gång ska lyxa till det med någon söt dryck tycker jag det här var ett bra alternativ.

Den finns i smakerna Original, Yuzu & Päron, Yuzu & Rosa guava samt Yuzu och blåbär. Juicerna innehåller rätt liten mängd av själva yuzujuicen, så jag har svårt att avgöra hur mycket av smaken som kommer därifrån. Huvudsaken är ju att det är gott, så de får godkänt i alla fall!

 Snacks från Beriksson

Snacks från Beriksson 


Kommentera