Kyckling med hemmagjord pesto och friterade vaxbönor

Kyckling med hemmagjord pesto och friterade vaxbönor

Kyckling med hemmagjord pesto och friterade vaxbönor är ett enkelt recept som jag lagade lite på måfå för ett tag sedan. Det förekom i en av mina veckomenyer, men jag har inte kommit mig för att lägga upp det förrän nu.

Friterade vaxbönor har blivit lite av en snackis inom LCHF-världen på senaste och det sägs att det ska vara väldigt likt pommes frites i både smak, konsistens och utseende. Självklart ville jag prova på detta!

Jag tycker de blev goda, men pommes frites är ingenting som jag varken saknar eller är speciellt förtjust i. Friterat är verkligen inte något som hör till det jag brukar äta till vardags, men det är roligt att prova någon gång. Omväxling förnöjer! Nästa gång ska jag nog prova att steka vaxbönorna i smör.

Kyckling med hemmagjord pesto och friterade vaxbönor

Hemmagjord pesto med ruccola:

  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • 1 näve ruccola
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Pestokyckling:

  • 800 g kycklingfilé
  • 1/2 dl kokosmjölk
  • 1 ägg

Friterade vaxbönor:

  • ca. 1,5 dl olja (olivolja, rapsolja eller kokosolja)
  • 1 förpackning vaxbönor
  • salt

 Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg alla ingredienser till peston i en matberedare. Mixa.
  3. Skär kycklingen i bitar, ca 2×2 cm. Lägg i en ugnssäker form.
  4. Vispa samman ägg och kokosmjölk och blanda med peston. Häll blandningen över kycklingen och grädda i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca. 25 minuter.
  5. Hetta upp oljan i en kastrull eller stekpanna. Oljan ska vara riktigt het, ca. 180 grader. Fritera vaxbönorna på tills de blir gyllenbruna på ytan. Fiska upp dem ur oljan och lägg på hushållspapper så att oljan får rinna av lite. Strö över salt.
  6. Servera kycklingen med friterade vaxbönor och en fräsch sallad.

Kommentera