Paleoprodukter

Spännande Paleoprodukter

När jag ändå är inne på ämnet Paleo, som i mitt förra inlägg, kom jag på att jag glömt att visa några saker jag köpte när jag var på hälsomässan tidigare i höst. Det var nämligen så att jag upptäckte att det fanns en monter, Paleolita, som sålde enbart Paleoprodukter. Nyttiga, naturliga produkter som är fria från gluten, mjölk och raffinerat socker, det vill säga. Precis vad jag tycker om!

Jag köpte några spännande produkter för att testa. Nedan följer lite information om dessa och det är hämtat från dorimax.se som äger varumärket Paleolita.

Grönbananmjöl

Grönbananmjöl är ett glutenfritt mjöl som tillverkas av gröna, omogna matbananer. Mjölet innehåller en stärkelse som inte tas upp av tunntarmen och därför nåt tjocktarmen oförändrat. Där kan det sedan omvandlas till näring för goda tarmbakterier, vilket gör att detta mjöl är bra för magen. Mjölet kan användas till att göra bröd, gröt, pannkakor, såser och soppor.


Jordmandelmjöl

Jordmandel, eller chufa, är en knöl som har malts ner till ett mjöl. Det är, trots sitt namn, ingen nöt så mjölet går att äta även för nötallergiker. Det är naturligtvis också glutenfritt. Man brukar kunna köpa knölarna hela och sedan mala dem till mjöl själv, men Paleolita säljer alltså ett färdigt mjöl. Jordmandeln ger en god smak och är ett alternativ till andra nötmjöler.

Paleoprodukter

Vindruvskärnmjöl

Vindruvskärnmjöl är utvunnet ur vindruvskärnor och har ett högt innehåll av fibrer och mineraler.

Paleoprodukter

Paleo grissini

Färdiga grissinis som är gjorda på jordmandelmjöl, tapiokamjöl, kokosfett, kummin och salt. De här är verkligen fruktansvärt goda och de två förpackningarna vi köpte gick åt väldigt snabbt!

Paleoprodukter

Jag har ännu inte provat de olika mjölerna, men tänkte att jag ska göra det framöver (efter Paleo 30 dagar är slut). Självklart visar jag då vad jag gjort på bloggen!


Kommentera