Hemmagjord present

En hemmagjord present

En sak som jag verkligen tycker om är att fixa och slå in fina presenter. Jag brukar försöka hitta på kreativa, fina och annorlunda inslagningar när jag ska ge bort presenter eller julklappar. Extra roligt är det att ge bort presenter som jag dessutom gjort själv. Jag gillar själv att få presenter där den som ger den lagt ner mycket tid och omtanke och jag tänker att kanske även min familj och vänner ska uppskatta samma sak. Därför brukar jag ibland baka något som en del av en present.

Min syster fyllde nyligen år och då bestämde jag mig för att ge henne ett presentkort på Akademibokhandeln. Jag bakade också raw chokladbollar som jag doppade i mjölkchoklad och dekorerade en liten låda med utrivna sidor från en gammal pocketbok (som inte längre var läsbar på grund av ettåringens framfart här i hemmet). På så sätt fick jag en temapresent där själva innehållet blev väldigt dekorativt och fint i sig.

Hemmagjord present

Bollarna blev uppskattade av mottagaren trots att hon inte brukar äta raw bakverk speciellt ofta. Jag utgick från mitt recept på chokladdoppade rawbollar med smak av lakrits men doppade dem i vanlig mjölkchoklad istället för mörk choklad eller sockerfri choklad. Jag garnerade med bipollen och kakaonibbs för att få en härlig färgklick på bollarna.


Hemmagjord present

Såhär såg den slutgiltiga presenten ut. Det ljusblåa bandet som jag knutit ihop cellofanet med är från någon tröja, alltså ett sånt där band som finns i axeln på vissa klädesplagg för upphängning på galge. Jag har klippt av och sparat banden från alla mina plagg som har sådana, vilket har gett mig en hel samling av små band i olika färger. De är fina att ha när man gör presenter och ett roligt återbruk.

 

 


Kommentarer

Kommentera