Fröknäcke med hasselnötter

Fröknäcke med hasselnötter

Fröknäcke är något jag ser till att ha hemma nästan jämt och jag brukar oftast hålla mig till ungefär samma recept. Det här receptet är dock lite annorlunda än det jag brukar göra då hasselnötsmjölet ger det en lite nötigare smak.

Fröknäcke är gott att äta precis som en vanlig macka och man kan variera pålägg i alla oändlighet. En favorit för mig är rödbetshummus, avokado eller Västerbottenost. Fantastiskt gott!

Fröknäcke med hasselnötter

Ingredienser, 1 sats fröknäcke:

  • 2 1/2 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1/2 dl linfrön
  • 1 msk fiber husk
  • 1/2 dl kokosolja
  • 2 dl vatten
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • flingsalt

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda hasselnötsmjöl, fröerna, fiber husk och salt i en stor bunke.
  3. Koka upp vatten och blanda med kokosoljan tills oljan har smält. Häll ner i bunken och blanda om ordentligt.
  4. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Se till att det blir jämt och så tunt som möjligt, det ska täcka nästan hela plåten. Strö över kanel och flingsalt.
  5. Grädda i ugnen i ca. 30 minuter. Ta ut och skär knäckebrödet i bitar. Lägg ut dem på ett galler och grädde i ugnen i ytterligare 15 minuter. Stäng av värmen och låt brödet stå kvar i ugnen med luckan på glänt.
  6. Förvara i en lufttät burk.

Fröknäcke med hasselnötter

Fröknäcke med hasselnötter

Kommentera