2-årskalas

2-årskalas med två olika sorters tårtor

Förra veckan fyllde min lille son 2 år och plötsligt känns han så stor! På hans födelsedag var vi på besök hos mina föräldrar så vi hade ett lite kalas för honom där.

När det kom till tårta ställdes jag (som vanligt) inför dilemmat om jag skulle baka vanlig eller sockerfri tårta. Min lilla son älskar en sockerfri chokladkaka från Min lilla kokvrå som jag brukar göra, men alla som skulle vara med på firandet uppskattar inte riktigt den typer av tårtor. Efter en stunds funderande bestämde jag mig för att baka två olika tårtor. Resultatet blev dessa två vackra och somriga tårtor:

2-årskalas

Jag gjorde den sockerfria chokladkakan till sonen och garnerade den med vispad grädde och färska jordgubbar. Hur gott som helst!


Jag använder receptet från Min lilla kokvrå, men för en sådan tårta som jag har på bilden räcker det med en halv sats av kakan och att man använder en vanlig springform. Det blir en ganska platt tårta då, men för oss brukar det räcka så det inte blir alltför mycket över.

2-årskalas

Den andra tårtan innehåller socker men jag gjorde den glutenfri så att jag också skulle kunna smaka. Jag fyllde tårtan med ett lager chokladmousse och ett lager mosade jordgubbar. Jag toppade den med en chokladfrosting som innehåller Philadelphiaost och garnerade med massor av färska, skivade jordgubbar.

Jag använde mig av olika recept för att pussla ihop den tårta jag ville ha:

2-årskalas

 


Kommentera