Isglass med kokosvatten, jordgubbar och lime
Jag har massor av bra glassrecept som jag brukar göra, och detta recept på isglass med kokosvatten, jordgubbar och lime är riktigt toppen! Här behöver man inte ens mixa ingredienserna, utan det är bara att hälla allt i formar på kvällen om man vet att det kommer att bli en varm dag nästa dag. Då har man något att svalka sig med när man börjar bli varm!
Glassen blir lite sötsyrlig med en ganska svag sötma, så om man vill ha lite mer smak och även att den ska vara lite sötare kan man mixa lite extra jordgubbar med kokosvattnet. Jag valde att ha det utan att mixa i jordgubbar eftersom jag tycker det ser så häftigt ut när glassen är genomskinlig.
Här har jag använt formarna Paddle i rostfritt stål som kommer från Lapland Eco Store. Formarna rymmer ungefär 1 dl var, så receptet räckte till 6 glassar.
Ingredienser:
- 5 dl kokosvatten
- 1 lime
- ca. 12 jordgubbar
Gör såhär:
- Riv skalet av 1/2 lime på ett zestjärn och blanda med kokosvattnet.
- Skär limefrukten i tunna skivor och dela i fjärdedelar. Skär jordgubbarna i tunna skivor.
- Lägg lime- och jordgubbsskivor mot kanterna i en glassform och häll över kokosvattnet.
- Ställ in i frysen och låt stelna över natten.
- Ta ut de färdiga glassarna ur formarna och servera direkt. Glassarna kan förvaras direkt i formen eller i en burk i frysen. Lägg i så fall bakplåtspapper mellan glassarna så att de inte fastnar i varandra.
Svalkande och gott!
Men så gott 🙂