Overnight oats med teffgryn och ingefära

Vad finns det för frukost som är fräsch men ändå mättande? Jag har några olika frukostfavoriter och en av dem är overnight oats med teffgryn och ingefära. Det är som kall gröt med härligt sting från ingefäran. För att få frukosten extra spännande så toppar jag med blåbärs- och chiasylt, banan, torkade hallon och nötter eller frön. Resultatet blir en spännande och smakrik frukost som känns väldigt fräsch. Och det bästa av allt är att den är mättande. En riktigt bra start på dagen!

Ett tips är att göra frukosten i en glasburk så går den enkelt att ta med sig för den som har lite bråttom på morgonen. Och visst ser det rätt gulligt ut ändå?

Teffgryn är både trendiga och nyttiga. Det är glutenfria gryner som är fyllda med fibrer och närig ger en lite annorlunda smak än havre. Själv tycker jag inte det blir så gott med en för stor mängd teffgryn så jag blandar med glutenfria havregryn. Det går givetvis att ha mer teffgryn än vad mitt recept säger, eller varför inte testa med bovetegryn?

Overnight oats med teffgryn och ingefära

Overnight oats med teffgryn och ingefära

Ingredienser:

  • 3/4 dl glutenfria havregryn
  • 1/4 dl teffgryn
  • 2 dl mandelmjölk (eller annan växtbaserad mjölk)
  • 1/2 – 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk chiafrön
  • 2 krm salt

Gör såhär:

Blanda samman alla ingredienser i en skål eller burk. Låt stå i kylen över natten.

Blåbärs- och chiasylt

Ingredienser:

  • 1 dl blåbär
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk chiafrön
  • 1 tsk honung (kan uteslutas)
  • kardemumma

Gör såhär:

  1. Lägg blåbär, vatten, honung och chiafrön i en kastrull. Värm upp och låt puttra tills bären mjuknat. Mosa dem lite med en gaffel.
  2. Smaksätt med kardemumma och låt svalna innan servering.
Overnight oats med teffgryn och ingefära

Kommentera