Asiatisk fisksoppa med zucchininudlar
Detta är en enkel och snabblagad fisksoppa med asiatiska smaker. Den går att göra med vanliga nudlar, men här har jag valt zucchininudlar för att få ett alternativ med mindre kolhydrater. Jag valde att använda torsk, men det går bra att välja vilken vit fisk som helst i denna goda soppa.
Fördelen med asiatiska rätter är att de nästan alltid är mjölkfria och har en kryddning som gör att det blir väldigt smakrikt. Kryddorna passar utmärkt till fisken som är lite mildare i smaken!
Asiatisk fisksoppa med zucchininudlar:
- 1 zucchini
- 2 vårlök
- 2 vitlöksklyftor
- 150 g champinjoner
- 2 paprika (gärna olika färger)
- 2 tsk hackad chili
- 1 msk curry
- 1/2 msk gurkmeja
- 1 burk koksmjölk
- 400 g torsk eller annan vit fisk
- 1 buljongtärning
- 2 dl vatten
- 1 lime (skal)
- 2 msk hackad koriander
- salt och peppar
- kokosolja
Gör såhär:
- Strimla zucchinin till julienne med hjälp av en mandolin, alternativt hyvla den med en osthyvel och skär sedan skivorna i smala strimlor.
- Hacka vårlök och vitlök fint. Skär champinonerna i skivor och strimla paprikan.
- Hetta upp en stekpanna och fräs vårlök, vitlök, champinjon, paprika, chili, curry och gurkmeja i kokosolja.
- Tillsätt kokosmjölk, buljongtärning och vatten. Värm tills det börjar sjuda och låt puttra i ett par minuter.
- Skär fisken i tärningar och lägg ner i soppan. Låt puttra i ca. 5 minuter tills fisken är tillagad.
- Tillsätt zucchininudlarna, koriander och rivet limeskal. Smaka av med salt och peppar.
- Garnera med färsk koriander och servera!
Pingback: Veckomeny Paleo #3 - Ekoista