Blomkålstabbouleh med lammfärsspett och myntayoghurt
En rätt som är väldigt enkel att göra, men ändå känns rätt spännande är blomkålstabbouleh med lammfärsspett och myntayoghurt. Blomkål är verkligen min favoritgrönsak och den gör sig väldigt bra i en tabbouleh som innehåller bulgur i originalet. Så gott!
Blomkålstabbouleh:
- 1/2 blomkålshuvud
- 1 tomat
- 1/3 gurka
- 1 rödlök
- 4 msk hackad persilja
- 1/2 dl granatäpplekärnor
- 2 msk citronjuice
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
Gör såhär:
- Bryt blomkålen i buketter och riv sedan grovt på ett rivjärn eller i en matberedare.
- Hacka tomat, gurka och rödlök i små bitar. Lägg i en stor skål tillsammans med blomkålen.
- Blanda ner granatäpplekärnor, persilja, citronjuice och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Lammfärsspett:
- 500 g lammfärs
- 1 ägg
- 2 msk hackad mynta
- 2 msk hackad basilika
- salt och peppar
- kokosolja eller smör till stekning
Gör såhär:
- Blötlägg träspett 10-12 träspett.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda färsen med ägg, mynta, basilka, salt och peppar.
- Forma till järpar och stick ett spett genom var och en av dem. Stek i ca. 5 minuter tills järparna fått en gyllenbrun yta. Vänd ett par gånger så att de får stekyta runtom.
- Lägg lammfärsspetten i en ugnssäker form och ställ in i ugnen tills de blivit genomstekta, ca. 20 minuter.
Myntayoghurt:
- 2 dl matyoghurt
- 1/2 kruka färsk mynta
- salt och peppar
Gör såhär:
Hacka myntan fint och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar och låt stå svalt till servering.
Kommentera