Chokladdoppade pepparkaksbollar

Chokladdoppade pepparkaksbollar

I mitt inlägg om sockerfria alternativ till jul tipsade jag om att göra rawbollar istället för julgodis. Jag har tidigare visat mina chokladdoppade rawbollar med lakrits här på bloggen men nu har jag testat att göra samma sak fast i julig tappning. Resultatet blev pepparkaksbollar doppade i choklad, mycket goda!

  Chokladdoppade pepparkaksbollar

Jag har blandat egen pepparkakskrydda och smaksatt bollarna med. Förutom det är de identiska med receptet på de andra rawbollarna. Här är receptet på pepparkaksbollarna i sin helhet.

  • 8 dadlar
  • 1 dl mandel
  • 1/2 dl boveteflingor
  • 2 tsk kokosolja
  • 1 msk kakao
  • 100 g sockerfri choklad
  • 1/2 tsk torkad ingefära
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk kryddnejlika
  • Bipollen till garnering
  1. Mixa mandlarna så att de blir grovt eller fint hackade, beroende på om du föredrar bollar med mindre eller större bitar av mandel.
  2. Tillsätt dadlar, boveteflingor, kokosolja och kakao och mixa till en jämn massa.
  3. Blanda samman torkad ingefära, kardemumma, kanel och kryddnejlika. Smaksätt med kryddblandningen och rulla sedan till bollar.
  4. Smält chokladen över vattenbad och låt svalna något. Doppa sedan bollarna i chokladen och garnera med finhackad bipollen.

Chokladdoppade pepparkaksbollar

Mycket gott!

Kommentarer

  1. Pingback: Jullåda med hemmagjort innehåll - Ekoista

Kommentera