En blåbärsspäckad start på september

Det är sällan jag berättar om min vardag här på bloggen, men jag tänkte bryta tystnaden om detta och visa lite bilder från blåbärsplockingen som har präglat de första dagarna i september för oss. Jag är på besök uppe i Norrland och just i år finns det riktigt gott om blåbär i skogen här. Vi har såklart passat på att plocka så mycket vi kunnat och har redan fått ihop ett antal liter på tre tillfällen.

Alla blåbär är inte till mig, men jag hoppas att jag kan få med mig lite Norrlandsblåbär när jag åker hem igen. Det känns bra att fylla frysen med äkta blåbär inför vintern.

Här kommer en bildbomb från blåbärsplockningen!


Färska blåbär

SONY DSC

Med en bärplockare går det riktigt snabbt att både plocka och rensa blåbär – om man använder rätt teknik. Min mamma har en sådan fin bärplockare i plåt (går det ens att hitta i annat material än plast idag?) som har hängt med 25-30 år. 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Det var riktigt mycket, stora blåbär i skogen. Bara att plocka tills man inte orkar plocka mer, och det syns knappt att man varit framme!

SONY DSC

Vi har också plockat lite hallon, men de var verkligen inne på sista refrängen, så det blev inte mer än såhär mycket. Dock är de goda!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC


Kommentera